Üdvözöllek benneteket kedveseim, Kryon vagyok a Mágneses Szolgálattól!

A bolygó változásának egy része 1987-ben kezdődött, a Harmonikus Konvergencia idején. Ez alkalommal egy mérés történt, amikor az emberek Felsőbb Én-jeinek feltettünk egy kérdést. Talán nem emlékeztek erre? Nem véletlenül, mert ez nem a ti valóságotokban zajlott. Ekkor minden egyes Emberi Lény Felsőbb Énjének feltettük a kérdést: „Készen állsz arra, hogy megváltozzon az általatok létrehozott energia?” A válasz igen volt. Az eredmény pedig már számotokra is látható.

A Harmonikus Összhang (Konkordancia)

Kryon Mester 1989-ben érkezett Lee Carroll-hoz (két évvel a Harmonikus Konvergencia – a 25 évenként elvégzett tudatosság, rezgésszint mérés – után, amit 11:11-nek is neveztünk). Az energiám azonban nem volt ismeretlen a partnerem számára, mert ő is segédkezett a háló beállításában, mint közületek többen is, lemúriaiak. 1989-ben sokan közületek érzékelni kezdték a változást. Megéreztétek, hogy kezdetét vette a megvilágosodás. Ha visszalapoztok a naptáraitokban ezekhez az időkhöz, akkor észrevehetitek, hogy sokan meglepő összhangba kerültetek olyanokkal, akik szintén akkoriban ébredtek fel. Sokan közületek a 11:11 utáni korai években találtatok rá utatokra és ösvényetekre. Azért említettük most ezt, mert sokan közületek nincsenek tudatában annak, mi is történt 2003. november 8-án és 9-én. Valami nagyon hasonló dolog, ugyanakkora jelentőségű, amiről a spirituális történészek hosszú időkön keresztül beszélni fognak majd.

November 8-án és 9-én volt a Harmonikus Konkordancia. A Harmonikus Konkordancia a következő lépcsőfok a Harmonikus Konvergencia után. (Lásd még Az Interdimenzionális Univerzum c. részt) Ismét megkérdeztünk titeket, a kérdés pedig a következő volt: „Hozzájárulsz-e ahhoz, hogy megváltozzon a DNS-ed? Engedélyt adsz-e arra, kedves emberiség, hogy megkapd a spirituális átalakuláshoz szükséges eszközöket, ami szabad akaratod értelmében bármikor hozzáférhetővé válik számodra?” Ismerjük a lehetséges választ, mivel mi a MOST-ban létezünk. Ha most tennénk fel ezt a kérdést, a válaszotok igen lenne. Igen lesz. De végigmegyünk a kérdezés protokollján, mivel a lineáris időkerethez ez illeszkedik, valamint ez egy nagy jelentőséggel bíró szertartás.

A bolygó mágnesessége változáson ment keresztül 1989 óta. Ez a most befejezett módosítás. Szinkronban van és együttműködik az újrahangolt kristályhálóval. A kettő kombinációja teszi lehetővé a DNS harmadik fonalának aktiválását. Ez csak lehetőség, nem egy kötelező jellegű váltás és nem fogtok egyszerre valami különöset érezni. Kinyílik egy ajtó, ami lehetővé teszi a változásokat. A Földdel is egy újfajta együttműködés kezdődik. Megkezdődik a férfi és női energiák összeolvadása. Olyan folyamatok veszik kezdetüket, melyek az ősi lemúriai próféciák részei réges-régóta.

„Kryon, – kérdezheted – hogy egyeztethető ez össze a szabad akarattal? Mi van azokkal az emberekkel, akik nem kérnek ebből az egészből?”

Értsétek meg, miről is szól ez valójában. Egy bizonyos spirituális szinten az emberiség belegyezett abba, hogy új energia érkezzen a bolygóra. De ez csak egy eszköz, egy lehetőség. Gondoljátok végig a következő metaforát: Tegyük fel, hogy egy ács vagy. Egyik este lefekszel aludni és reggel, mikor felébredsz, a régi szerszámaid mellett találsz egy új szerszámosládát is és ezt hallod: „Új erőteljes eszközöket találsz ebben a dobozban.” Ott állsz és eldöntheted, hogy ki akarod-e nyitni az új szerszámosládát vagy sem. Rajtad múlik. Érted már, hogy azzal, hogy a padlón ott fekszenek az új szerszámok, még nem változott semmi? Lesznek, akik nem akarják használni az új eszközöket. Lesznek, akik nem hiszik el, hogy ez megtörténhet, néhányan pedig félni fognak tőle. Az emberi természetből következik, hogy lesznek, akik kutatni kezdik, hogy vajon ki rakta oda az új szerszámokat, míg mások elolvasnak egy könyvet arról, mi a legjobb módja a szerszámosláda kinyitásának. Ám lesznek, akik egyszerűen csak kinyitják a dobozt, mivel ez nyilvánvalóan egy hatalmas ajándék, amin az ő nevük áll és rögtön megértik, milyen nagyszerű lehetőséget jelentenek ezek az új eszközök. Majd megtanulják használni őket és csodálatos új dolgokat készítenek velük. Ez az egyes Emberi Lények egyéni döntésén múlik, de ahhoz, hogy ez megtörténhessen, az egész emberiség a beleegyezését adta.

Ha elegen kinyitjátok ezt a metaforikus dobozt, akkor valami bámulatos dolog történik. Ezt közületek nem mindenki fogja megérteni, ám erről egy következő alkalommal beszélünk majd nektek. Azok számára azonban, akik megértették, hogy a bolygó kristályrácsának módosítása újraírja a bolygó memóriáját, kezd értelmet nyerni a dolog. Emlékezzetek, hogy minden kristályszerkezet emlékeket tárol – legyen az fizikai vagy interdimenzionális.

Még többet a teremtés barlangjáról

Egyszer régen, egy korai közvetítésünk alkalmával beszéltünk már nektek a Teremtés Barlangjáról. Ez egy valós hely, amit azonban soha nem találhattok meg, amíg a bolygón vagytok. A ti valóságotokban létezik, a 4D-ben. Ez a hely házasítja össze a spirituális és a fizikai jellemzőket, a földi dimenziót és az interdimenzióst. Ezen az Akasha Krónikának nevezett memóriatárhelyen belül számtalan kristályszerkezet található. Itt tárolódik mindaz, ami az érkezésed és a távozásod között történik veled a Földön.

Érkezésedkor ez az első hely, amit meglátogatsz, majd amikor földi életed véget ér, első utad szintén ide vezet. A kristálymemóriát veszed magadhoz itt, amit magaddal viszel a fátyol másik oldalára.

Ha amellett döntesz, hogy visszatérsz a Földre (és a lemúriaiak majdnem mindig ezt teszik), akkor az első dolgod, hogy aktiválod a feljegyzést azáltal, hogy a kristályt – metaforikusan – újra elhelyezed a barlangban. Ez az egyedi kristály-egység tartalmazza és tudatja, hogy (1) a Földön vagy, (2) a Föld ismer téged, (3) milyen induló energiát választottál magadnak erre az életedre (lehetséges megállapodások), (4) mi történt veled eddig (múlt életekbeli megoldások), (5) milyen lehetőségek várnak rád, ha megváltoztatod a kezdeti energiát. Mindezt az információt a DNS is tartalmazza! A barlangban levő kristály passzív feljegyzés, de kapcsolatban van az élővel (vagyis veled). Ám mindkettő megváltozik, ha az élőt megváltoztatod.

Gondolkoztatok már azon, miért van szükség egy ilyen helyre? Nem lehetne ezeket a dolgokat a fátyol túloldalán megtenni? A válasz: nem. Ne feledjétek: a Föld részei vagytok. A bolygó tud a létezésedről és az első dolog, amit érkezésedkor tesz, hogy magába fogadja az emberi lényeged, akár az anya az új életet az anyaméhbe. Így szól hozzátok: „Milyen csodálatos, hogy újra itt vagy és mi befogadunk. Most pedig térj vissza a felszínre és kezdődjék a játék!”

A Harmonikus Konkordancia, egy mennyiségi esemény, amellyel együtt jár az Akasha Krónika újraírásának lehetősége. Ez az, amihez szükség volt az új energiára. A Kristályrács újrahangolásával, az Akasha Krónika kristály részei is átíródnak, valamint a DNS kristályburka is (amiről beszéltünk már korábban). Néhányan érezni fogjátok majd a változást. Az újraírás alkalmával lehetőség nyílik a fogadalmak megváltoztatására is. Azokról az emberi formában tett fogadalmakról beszélünk, amiket múltbeli életeitek alkalmával tettetek és amelyek spirituális energiát hordoznak. Ezek felszínre kerülnek a MOST-ban és a jelenlegi 4D-s létezésetek bosszantó akadályaiként élitek meg őket.

Néhányan közületek megkérdezték, hogyan lehetséges megváltoztatni ezeket a fogadalmakat, ha a múlt és a jelen összeolvad. „Hogyan írhatom felül ezeket a fogadalmakat? Mit kell tennem? Mit mondjak és kinek?” Sok más dologhoz hasonlóan, amiről már beszéltünk nektek, ez is sokkal egyszerűbb, mint gondolnátok. Keressetek egy csendes helyet, ahol egyedül lehettek. Majd tiszta szándékkal szólítsátok a családot (a Szellemet) és mondjátok el, mit szeretnétek. Bármit is mondotok, elkezdődik a változás, mivel a Föld reagál az Emberi Lények szabad akaratára. Hangosan mondjátok ki, mit szeretnétek, hogy a sejtjeitek is hallhassák (a levegőn keresztül). Mondjátok el, hogy elengeditek a régi fogadalmakat, majd tegyetek egy újat, talán azt, hogy a mesterré válás útjára szeretnétek lépni. Vagy azt, hogy az emberiséget szeretnétek szolgálni. Ha az életeteket a béke uralja és nem a drámák, ha szeretetteli kapcsolatban éltek a körülöttetek élőkkel, ha bőségben éltek, akkor ez feloldja a régi energiájú fogadalmakat, a szegénységet és a cölibátust, valamint minden olyan fogadalmat, amit azért tettetek, mert azt hittétek, hogy Isten ezt kívánja tőletek. Tudjátok, mit szeretne Isten tőletek valójában? Hogy társként tekintsetek rá, hogy tudatában legyetek a családnak, valamint hogy szeressetek.

Ha kijelentitek, hogy a mesterré válás útjára szeretnétek lépni, akkor engedélyt adtok arra, hogy az energiáitok változzanak, hogy kinyíljon a szerszámosláda és hogy az Emberi Lény, aki mindig átlagosnak képzelte magát, aktiválhassa DNS-ének felemelkedés fonalát (a harmadik fonalat). Kinyílik egy ajtó, ami lehetővé teszi, hogy megvalósuljon a béke a Földön. Ezen az ajtón először csak kevesen mennek át, majd egyre többen és többen, ha azt választják, hogy ők is felébrednek. Szabad választással rendelkeztek. A folyamat gyakran lassú és frusztráló. Ám valakinek el kell kezdeni.

A régi fogalmak újraértelmezése

Szeretnénk megosztani veletek néhány információt a mesterré válásról. Ezek talán segítenek majd abban, hogy eloszlassuk a régi, emberek által definiált spirituális fogalmak körül kialakult félreértéseket és hogy megmagyarázzanak néhányat a frusztrációitok közül. Mielőtt elkezdenénk, szeretnénk átadni néhány spirituális axiómát (Leetől: Kryon definíciója az axiómára a következő: az abszolút igazság spirituális működési szabálya). Következzenek az axiómák. Figyeljetek, lemúriaiak!

(1) A sors nem kívánja azt a magasabb szinten rezgő, tiszta szándékkal bíró Emberi Lénytől, hogy szenvedjen a bolygón. Ez nem szerepel Isten tervei között. Nem kell szenvednetek ahhoz, hogy nagy dolgokat vigyetek véghez a Földön. Felejtsétek el a régi elképzelést, miszerint szenvednetek kell ahhoz, hogy megoldást találjatok a kihívásaitokra.

(2) A magukat megvilágosodónak nevező Emberi Lények, akik magasabb szinten rezegnek, nem az állandó fájdalom állapotában léteznek. A folyamatban levő spirituális fejlődésnek nem része a fájdalom, kedves Emberi Lény, még ha ezt is tanították veled.

(3) A magasabb rezgésszinten létező Emberi Lények, akik magukat megvilágosodóknak nevezik, képesek maguk mögött hagyni a félelmet és a szomorúságot. Helyette magukra öltik a bölcsesség palástját és a megértés fényével tekintenek a dolgokra.

Talán úgy érzed, hogy szenvedned kell ahhoz, hogy magasabb spirituális szintre juss, vagy hogy segíthess a bolygónak. Ám ennek nem ez a módja. Ne keverd össze ezt az információt azzal, amit azokról mondtunk nektek, akik azt választják, hogy mások fejlődésének elősegítése érdekében feláldozzák ezt a kifejeződésüket (a halált választják). Ez egy más forgatókönyv. Most azokról beszélünk, akik azt hiszik, hogy földi létük ideje alatt szenvedniük kell és hogy ez az „életfeladatuk” része. Az ironikus az, hogy az emberek igazi életfeladata valójában az, hogy „hogyan kerüljenek ki a fájdalomból és a szenvedésből”!

Az „Istenért szenvedni” ötlete az emberektől származik. A fátyol másik oldaláról soha nem kaptatok ilyen üzenetet. Épp ellenkezőleg! Ezt az emberek találták ki, kiegészítették vele a szent szövegeket, abból a célból, hogy hatalmat gyakoroljanak más Emberi Lények felett. Ennek semmi köze az igazsághoz és soha nem is volt.

Kedves Emberi Lény, az angyalok családjához tartozol és a barátom vagy. Ismerlek, hiszen örök életű vagy mindkét irányban (nincs létezésednek se kezdete, se vége). El tudod képzelni ezt az angyal-angyal közötti köteléket? Meg tudod érteni, mennyi szeretetet és tervezést igényelt, hogy itt legyél? Biológiai lényként a dualitás megakadályozza, hogy angyali nézőpontból tekints a dolgokra. Az elképzelés, hogy a spirituális létezéshez szenvedned kell, összetöri a szívünket! Talán itt az ideje, hogy felülvizsgáld a szenvedésről alkotott elképzeléseidet. Ó, természetesen szembe kell nézned kihívásokkal. Hogyne. Ezek a kihívások talán olyanok, melyekről úgy gondolod, hogy a megállapodásod alapján jelennek meg életedben (mindjárt beszélni fogunk a megállapodásokról is). De létezésed a dualitásban nem kell, hogy szomorúsággal és szenvedéssel járjon. Az öröm szólít, hogy fogadd be életedbe. Az igazi kihívás a következő: Örömteli tudsz maradni, bármilyen kihívás kellős közepén legyél? Ha igen, akkor ez a fő katalizátora a helyzet megváltoztatásának és a megoldás megteremtésének. Így működik az új energia.

Megállapodások

A megállapodásokról szeretnék beszélni, egy elcsépelt spirituális kifejezés. Vannak olyan megvilágosodók, akik azt mondják: „Ezek a kihívások a megállapodásom következményeként jelennek meg az életemben.” Majd így folytatják: „Ezt választottam valamikor régen.” Nem, nem így van! Elmondom, hogy működik, hallgassatok figyelmesen: létezik olyan, hogy megállapodás? Igen. Ám ez nem egy előre elrendelt dolog, ami előírja, hogy egész életedben szenvedned kell, hogy boldogtalannak kell maradnod egész életedben. Ez nem egy olyan egyezség, amit meg kell keresned, fel kell fedezned, végre kell hajtanod, amitől nem szabadulhatsz egész életedben, ami kimondja, milyen szerepet kell játszanod földi életed folyamán. Tudjuk, hogy ez valószínűleg zavarba ejtő információ lehet azok számára, akik őszintén hisznek abban, hogy úgy tudnak segíteni a Földnek, ha szenvednek, ám még egyszer feltesszük a kérdést: szerinted egy szerető család ideküldene titeket azért, hogy egész életetekben szenvedjetek?

Figyeljetek: ez más, mint amikor valaki egész életét valamilyen fogyatékossággal éli, vagy valamilyen betegséggel küzd. Ezeket azért választottátok, hogy egy bizonyos energiát teremtsetek magatok körül, de ez még nem jelenti azt, hogy ennek törvényszerűen együtt kell járnia a szenvedéssel és a boldogtalansággal. Mindegyikőtök előtt nyitva áll a lehetőség, hogy békét és örömet találjon az életében, függetlenül a fizikai körülményeitől. Néhány esetben az a feladat, hogy felfedezzétek, hogyan lehet meggyógyulni fizikailag vagy érzelmileg. Sok esetben a spirituális gyógyulást kell felfedezned, aminek eredményeképp gyökeresen megváltozik a hozzáállásod illetve életed. Ám ezek a helyzetek mind azt a felszólítást hordozzák, hogy változtassátok meg őket! Mindegyikőtök helyzete egyedi.

A megállapodások nem eleve elrendelések, inkább hajlamokat, fogékonyságokat jelentenek. A kiinduló energiát képviselik. Ezáltal lehetőségetek van arra, hogy bizonyos körülmények közé, vagy bizonyos helyekre kerüljetek, ám a ti döntéseteken múlik, hogy ott maradtok-e vagy sem.

Remélem, értitek, miről beszélek. Lemúriaiak, mindegyikőtök előtt nyitva áll a lehetőség, mit szeretnétek tenni. Szabad akarattal rendelkeztek. Talán azt mondjátok, hogy ez vagy az szerepel a megállapodásomban, igazság szerint azonban állandóan újraírjátok őket. Bármikor, amikor megváltoztatjátok a rezgésszinteteket, változnak vágyaitok és hajlandóságaitok is. „Mi köze ennek a megállapodásokhoz?” - kérdezitek. Azok is változnak!

Többen közületek már nagyon régóta részesei a földi tanulási folyamatnak, ami akadémiai szintre emel titeket. Emiatt gyakran szenvedélyetek, tehetségetek határozza meg, mivel foglalkoztok az életben. Néhányan doktornak vagy gyógyítónak hívjátok magatokat. Néhányan közületek ezoterikus gyógyítók, míg mások fizikai gyógyítók (a rendszer által elismertek) és ez a szenvedélyetek. Majd hirtelen megváltozik a Föld és vele együtt ti is! Új energiákat fedeztek fel, ahogy a „fény felgyullad” az életetekben. Különös módon ez azt eredményezheti, hogy visszatekintve az életetekre, úgy tűnik, minden elvesztette a jelentőségét, amivel addig foglalkoztatok! Új adottságokat kaptok, új szenvedélyt, új megállapodást. Gondoljátok át. Ez már sok megvilágosodóval megtörtént és frusztráció helyett örömet hozott életükbe! Nincs annál csodálatosabb, ha az ember a számára leginkább megfelelő helyen van.

A körülöttetek levők talán csóválják a fejüket és nem értik, hogy viselkedhettek így. Azt mondják, hogy képtelenek vagytok eldönteni, kik vagytok és mihez szeretnétek kezdeni. Nem lehet, hogy inkább ők azok, akik megrekedtek, akik lehorgonyoztak a régi lineáris valóságban, ami azt mondja, hogy az ember csak egy dolgot csinálhat jól? Gondolkodjatok el ezen. Ki az, aki szárnyal? Talán a határozatlan Ember az, akinek szárnyai nőttek, aki a társteremtés öröme által mindig újraírja az életét? A többiek ragadtak bele a sárba, amit ők „normálisnak” hívnak.

Társteremtés

Hadd beszéljünk egy másik fogalomról, amit gyakran félreértetek. Amikor társ-teremtéssel létrehoztok valamit, eszetekbe jut, vajon, hogy milyen hatást gyakorol ez a körülöttetek élőkre? A társ-teremtés vákuumban lehetetlen. Hányan mentetek már el egy sporteseményre, ahol azonban csak az egyik csapat jelent meg? A játék nem igazán lenne izgalmas, még ha így a te csapatod győzne is. Valójában még játék sem lenne.

Értsd meg, hogy a körülötted élőkre hatást gyakorol bármi, amit teszel. Nem csodálkozol ezen? A te társteremtésed minden esetben része egy másik személy realitásának, talán a saját társ-teremtésének is. Ez egy hatalmas kirakós játék, nem gondolod? Egy hihetetlenül összetett puzzle, amit állandó jelleggel azok a részeid működtetnek és rakosgatnak, amelyek nincsenek itt a Földön. Ez része a frusztrációtoknak. Szeretnétek látni egy más fajta időzítést, vagy nem? Már hoztunk üzenetet arról, milyen bonyolult ez az egész és a társteremtés folyamata szintén frusztrál néhányatokat.

Ha a mesterré válás útjára lépsz, hogyan fogod levetkőzni a félelmeidet, aggódásaidat és frusztrációidat? Ez a témakör annyira terjedelmes, hogy egy másik közvetítésre is szükség lesz, hogy befejezhessük. A mai alkalommal azonban tárgyaljunk meg néhány, általatok feltett kérdést. Ezek olyan megvilágosodóktól érkeztek, akik alig várják, hogy előrébb lépjenek. Sokan azt mondjátok: „Édes Istenem, hogyan tudnék megszabadulni félelmeimtől? Úgy érzem, valahol a lelkem mélyén tartok a spirituális fejlődéstől és a társteremtéstől. Attól félek, hogy ha megváltozom, akkor elveszítek valakit vagy valamit, akit vagy amit nagyon szeretek.” Nem minden megvilágosodó teszi fel ezt a kérdést, de sokan igen.

Nem is olyan régen egy egész közvetítésben foglalkoztunk azzal, hogy önbecsülésetek kifejlesztésének hét lépcsőfokát mutassuk be nektek. Ritkán fordul elő, hogy egy közvetítés során egy másik közvetítésre hivatkozunk, ám ha újra elolvassátok ezt az információt, sokat segít. Sokan olyan körülmények közé születtetek, ahol nem volt sok önbizalmatok. Születésetekkor a bolygó energiái nem harmonizáltak a ti energiáitokkal. A jelenlevők (és az olvasók) közül sokan alacsony önbecsüléssel rendelkeznek. Ám ha elkezditek fejleszteni önnön értékességetek tudatát és felismerni saját nagyszerűségeteket, akkor a félelem eltávolodik tőletek. Értitek, hogy képletesen szólva létezik egy hatalmas szoba, melyben ott található az összes félelmetek? Ha beléptek a szobába és elkezditek számba venni őket, az ijesztő. A szoba a Földnek azokat az energiáit képviseli, amelyek születésetekkor voltak.

Most azonban fényt gyújtottatok, ami az új energiát jelenti, amit ti teremtettetek a bolygó számára. A szoba még mindig ott van, ám felkapcsoltad a fényt, ami megvilágította a bent lévő dolgokat. És lám! Ami eddig rejtve volt, azok a félelmeid megoldásai, minden egyes félelmedé! Ez tökéletesen rejtve volt előled a régi energia sötétjében. Tehát ugyanabban a szobában, ahol a félelmeid találhatók, megtalálhatók a megoldások is. Meglep? Ez az egyensúly, amiről beszéltünk. Ti teremtettétek a félelmeket, tehát úgy logikus, hogy a megoldásokat is, nem? A félelem érzése azonban sokkal erősebb a sötétben. Emlékeztek erre a gyerekkorotokból, ugye?

Közületek néhányan nem akarnak belépni ebbe a szobába, mi azonban bátorítunk titeket, hogy tegyétek meg. Az önbecsülésről átadott üzenetünk alkalmával a következőket mondtuk nektek: „Mi a legnagyobb félelmed? Miért nem hívod ki a hátsó udvarra, hogy küzdjön meg veled? Nézz szembe vele és azt tapasztalod, hogy még csak meg sem jelenik! A félelem csak egy illúzió, megtévesztés, ám nagyon valóságosnak tűnik számotokra.” Kezdjetek el dolgozni önbizalmatok és önbecsülésetek erősítésén és a félelem szétoszlik és eltűnik. El fog jönni az idő, kedves Emberi Lény, amikor mindenki, aki feltette ezt a kérdést, azt fogja kérdezni magától, hogy miért nem fedezte fel már korábban az örömet?

Ne féljetek Isten szeretetétől! Az üzenetközvetítés idejére a Szellem és a család érkezett hozzátok látogatóba, hogy átöleljen titeket, hogy helyet foglaljon mellettetek ebben a teremben és ott, ahol olvasol, kedves Olvasó. Tudjuk, miért vagytok itt. Tudjuk, hogy az olvasók szeme miért követi ezeket a sorokat. Tudjuk, min mentek keresztül. Itt az ideje valami új dologba kezdeni. Itt az ideje a gyógyulásnak. Érzitek az itt jelen levő csodálatos energiát és a család szeretetét?

A bőséggel kapcsolatos frusztrációk

Még mindig sok megvilágosodó megkérdezi: „Édes Istenem, mikor lesz végre részem bőségben? Tudom, hogy vár rám valahol.” Azt gondoljátok, nem hallottunk titeket? Kedves Emberi Lény, hadd mondjam el ismét, mit értünk bőség alatt. Ez a témakör azért frusztráló számotokra, mert úgy gondoltok a bőségre, mint valami olyan dologra, amit fel lehet halmozni. A bőség létfenntartást jelent, amit a zsidók számára is jelentett, amikor a sivatagban vándoroltak. Fel tudjátok idézni a történetet? Minden nap a Szellemtől kapták a táplálékukat. Generációkon keresztül ez történt, a Szellem táplálta őket nap mint nap, hosszú éveken keresztül. Hozzászoktak, hogy így működik. El tudjátok képzelni a jelenetet, 20, 30, 40 éven keresztül nap mint nap a Szellemtől kapták az élelmet? El tudjátok képzelni, mekkora „raktárra” volt szükség ahhoz, hogy ez megvalósulhasson?

És most hadd áruljam el, mit gondoltok, mi volt a reakciójuk erre? Elmondom: nap mint nap a kezüket tördelték és azt kérdezték: „Vajon holnap is megtörténik? Félünk. Mi van, ha esetleg mégsem?” Ilyen az emberi természet! És most itt vagytok és újra ezt kérdezitek.

Gondold végig, mi történt veled a múltban. Idézd fel, hogy hogyan változtak meg körülötted a dolgok, a te érdekedben. A bőség létfenntartást jelent. Minden nap az első és egyben az utolsó napod. Túléled? Van aznapra elegendő élelmed és biztos menedéked? Szeretet van körülötted? Ez a bőség. Ezt nem nevezheted raktárnak, ám bizonyos szempontból mégis az. Mit szólnál, ha azt mondanánk, hogy ez a raktár abszolút valós dolog? Egy nap azonban csak egyszer használhatod. Ne Istentől kérd a bőséget, helyette teremtsd meg magad számára. Te teremted meg nap mint nap, saját értékességed felismerése által, hátrahagyva a félelmeket. Ha elkezded kiegyensúlyozni az energiát magad körül, akkor a bőség automatikusan megteremtődik és realizálódik életedben, a Kozmikus Szövedéken keresztül. Lehet, hogy ezt nem is tudtad.

Az utatok

Beszéljünk egy másik frusztrációról. A megvilágosodók gyakran mondják: „Kedves Szellem, mikor fogom megtalálni az utamat, hogy betölthessem feladatomat? Belefáradtam már, hogy csak várjak. Néha úgy tűnik elővillan, de soha nem mutatja meg magát igazán.” Talán itt az ideje, hogy tisztázzunk dolgokat. Nem lennél itt, ebben a teremben (és nem olvasnád ezeket a sorokat), nem hallgatnád ennek az angyalnak a szavait, aki annyira szeret téged (Kryon), ha nem épp az utadon járnál. Erre gondoltál-e már?

Talán, még ilyet is mondasz: „Esetleg nem értettél meg, Kryon. Nem szeretem a munkámat. Nincs sok pénzem a bankban és csak őgyelgek, hogy történjen már végre valami jó dolog velem. Azt mondod, hogy ez az?”

Nem. Csupán azt mondom, hogy több dolgot meg kell, hogy értsetek az „ösvényetekről”. Miért vagytok valójában a Földön? Nem azért jöttetek, hogy munkát végezzetek?

Sötét helyen jártok? Viszály és harc vesz körül titeket? Hadd tegyem fel nektek újra a kérdést: Hány világítótornyot láttatok már békés, nyugodt partszakaszokon? Azt mondjátok, egyet sem? Miért? Talán azért, mert kifejezetten mások számára nehézséget jelentő partszakaszokon van szükség rájuk, hogy másokat navigálhassanak? Bizony.

Talán ti vagytok azon a helyen a fény egyedüli hordozói. Sokszor mondtuk már ezt nektek. Az utatokkal kapcsolatos frusztráció egy félreértésnek köszönhető. Itt az ideje, hogy örömet találjatok azon a helyen, ahol vagytok. Ha képesek vagytok arra, hogy örömet találjatok ott, ahol éppen vagytok, akkor az önbecsülésetek elkezd növekedni, a félelem pedig eltávolodik tőletek. Bőség köszönt az életetekbe, működni kezd a társteremtés. Ez az egész arról szól, hogy hogyan álltok az utatok során elétek kerülő dolgokhoz, nem pedig arról, melyik az az út, amin lenni szeretnétek.

Ez az utolsó napod, az első napod, az egyetlen napod – mihez kezdesz vele? Tedd minden egyes napodat értékessé! Már hallottad ezt ezelőtt, ám a spirituális igazságok gyakran elcsépeltnek hangzanak, ugye? És ez pont azért van így, mert igazak.

Ha békével elfogadod azt, ami épp körülvesz, akkor megteremted a lehetőségét annak, hogy változások kezdődjenek életedben. Nem ragadtál bele a rossz munkába. Helyette egyszerűen csak „épp ezt dolgozod” egy ideig, amíg hozzájárulsz a körülötted élők fejlődéséhez, valamint magáért a munka energiájáért. Hidd el, hogy néha épp a „rossz munka” válhat csodává! Mi van akkor, ha a munkádat övező energiák teljesen megváltoznak? Még mindig ki akarnál lépni? Mi van akkor, ha az addig tűrhetetlennek gondolt dolgokkal való megbékélésed és elégedettséged felkelti valakinek a figyelmét, akinek pont egy ilyen munkatársra van szüksége és jobb munkafeltételeket tud kínálni? Értitek, ha megváltoztatjátok az energiát, akkor esetleg valami másnak a társteremtését idézitek elő? A dolgok nem mindig azok, aminek látszanak és ti teremtitek meg azt, hogy valamit jónak vagy rossznak ítéltek meg, a viselkedésetek és a félelmeitek által. Hadd ismételjük meg: mindent, ami az életedben bekövetkezik, te engedélyeztél és teremtettél. Ezek a helyzetek gyakran azt a felhívást hordozzák, hogy dolgozz velük. Az energia olyan, mint az agyag. Gyönyörű szobrot formálhatsz belőle, de akár hagyhatod a padlón heverni. Bármelyiket is teszed, az agyag agyag marad.

Öröm

„Kedves Szellem, mikor találok végre örömöt? Gondterhelt ember vagyok. Jókedvű szeretnék lenni. Megérdemlem, hogy örüljek. Olyan régóta próbálom!”

Hadd mondjak nektek egy mesét a kotlósról. Egyszer egy nagyon gondos kotlós üldögélt a tojáson és egyfolytában aggódott. „Mikor fog végre kikelni?” A körülötte levő tyúkok már mind kiköltötték a tojásokat és gyönyörű kiscsibék bújtak ki belőlük. De az övéi nem. Annyira, de annyira aggódott! „Mikor fog már megrepedni a tojás?” – gyötrődött. „Csak ülök, és ülök, és ülök!” Még szünetet sem tartott, le sem szállt a tojásról. Csak ült rajta és aggodalmaskodott, csak ült rajta és aggodalmaskodott. Végül, hosszú idő elteltével úgy döntött, tart egy kis szünetet. „Ez sokkal nehezebb, mint gondoltam.” -mondta. Hirtelen leszállt a tojásról, a tojáshéj pedig abban a pillanatban megrepedt! Egy kifejlett, nagyon éhes kiscsibe pattant ki a tojásból, ahogy kibújt, odaszaladt anyjához, a szemébe nézett és azt kérdezte: „Mi bajod van? Hát nem tudtam kijönni!”

Kedves Emberi Lény, ne próbálkozz olyan erősen! Engedd Isten szeretetét az életedbe! Nem neked kell megteremtened, nem kell ismerned a működési folyamatot ahhoz, hogy megtapasztald az örömet. Nem kell elemezgetned, vagy azt kutatni, hogy mivel jár a jókedv, esetleg intellektualizálni, hogy mit is jelent valójában. Nem kell azon gondolkoznod, hogy megérdemled-e, vagy azon tűnődnöd, hogy mi minden fog történni veled, ha végre beköszönt életedbe. Érted, miről beszélek?

Úgy tűnik, számos oka van boldogtalanságotoknak és állandóan ezt halljuk tőletek: „Boldogtalan vagyok ezért meg azért.” Szünetet tartanál egy pillanatra és hagynád, hogy Isten szeretete beáramoljon életedbe? Ahol Isten szeretete, ott az öröm is. Egy olyan ajtó mögött található, amit te tartasz zárva. Talán „féltek a boldogságtól?” Nem. Ez az önbecsülés hiányából fakad, abból, hogy nem ismerted még fel önnön nagyszerűségedet és fényedet, angyali mivoltodat. Áldott az Emberi Lény, aki hagyja, hogy Isten szeretete beáradjon életébe, mert ez ledönti a dualitás korlátait és beengedi az igazságot. Az Emberi Lény, aki nem ismeri az örömöt, maga tartja vissza. Újra elmondjuk, ti teremtitek valóságotokat.
Ez az igazság.

Béke a Földön

Hadd beszéljünk a mester-lét egyik legnagyobb kihívást jelentő frusztrációjáról. A megvilágosodók gyakran megkérdezik: „Édes Istenem, mikor lesz már béke a Földön?” Szeretek erről beszélni, mivel a legtöbben éppen ezért vagytok itt.

Kedves Emberi Lények, ez okozza az egyik legnagyobb frusztrációt számotokra, mivel ez a rajongásotok fő oka és nem láttok semmilyen előrelépést. Azért vagytok itt, hogy elősegítsétek a béke megteremtését a Földön. Ennek érdekében kértünk benneteket, hogy változzatok meg, hagyjátok el félelmeiteket és emeljétek magasabb szintre önbecsüléseteket, annál, mint amilyennel leszülettetek. Legyetek megelégedve életkörülményeitekkel minden egyes nap és értsétek meg, hogy az Univerzum együttműködik veletek a társteremtésben. Ahogy haladtok ezen az úton, folyamatosan megtaláljátok az örömöt és a gondoskodást, ez teremti a spirituális vibráció növekedését.
Igen, de hol van mindennek az eredménye?

Ha elég sokan tartotok igényt a mester-létre, kedves Emberi Lények, akkor megváltoztatjátok az emberi természet legbenső lényegét. Az új Föld gyermekei (az Indigó Gyermekek) már egy új Emberi tudatosságot képviselnek. Ez az a tudatosság, ami soha nem jöhetett volna létre a Lemúriaiak, a ti visszatérésetek nélkül!

Áldottak ezek a gyermekek, úgy fogjátok majd őket emlegetni, mint béketeremtőket, – térbeli gondolkodók – a társadalmi változások „Teslái” – a Földön. Akik megoldást találnak olyan dolgokra, amikre látszólag nincs megoldás. Ezek egészen más Emberi Lényekké válnak, akik másként gondolkodnak. Figyeljetek csak. Kritikus a helyzet bolygótokon és nagyon zavar titeket a haladás, az előrelépés hiánya. Mi az oka a fennakadásnak? Arra vártok, hogy felnőjenek az új gyermekek és vezetőitekké váljanak! Ti vagytok azok, akik a Földre hoztátok őket és ti vagytok azok, akik megváltoztattátok a Föld rezgésszintjét, hogy azok lehessenek, amik.

Áldottak a Lemúriaiak, az öreg lelkek, akik újból és újból visszatérnek a Földre. Mi az idő vonalát másképp látjuk, mint ti. Életeidet, jövődet mind egy energiában látjuk. Ezért mosolygunk, amikor megkérdezitek tőlünk: „Lehetséges a béke a Földön?” Nem csak hogy lehetséges, hanem igen nagy az esélye, talán még a ti életetek folyamán. Persze mindig lesznek széthúzások. Ilyen a szabad akarat. De az igazi béke a Földön azt jelenti, hogy a napjaitokban tapasztalható gyűlölet már nincs többé, amikor a világméretű problémák megoldást nyernek, amikor az emberek megegyezésre jutnak abban a kérdésben, hogy élni annyit tesz, mint békében élni. Higgyétek el, hogy eljön a napja annak, amikor a békés létezés és az Föld lakóinak egészsége általánosan elterjedt, alapvető emberi értékeknek fognak számítani.

A dolgok rosszabbnak tűnnek, mielőtt jobbra fordulnának, mert „tisztára kell kaparni a fundamentumot”, mielőtt elkezdenétek újjáépíteni a civilizáció épületét. Nem kellemes megtapasztalni a reflektorfénybe került csúf dolgokat és régi energiát, igaz? Ám ez is a fény felkapcsolásának egyik következménye, hogy megvilágítja azt a sok rútságot, amit a sötétség rejtegetett idáig. Áldott az Emberi Lény, aki képes a dolgok mögé látni és megérteni, miért történnek ezek a dolgok és megőrizni magában a derűt. Áldottak az Emberi Lények, akik rendelkeznek a bölcsességgel és a tudással, miszerint békére teremtettek a Földön, bármi is történjék körülöttük.

Az energia-kettősség érdekes kihívásának tűnik, minél több ember van a Földön, annál nagyobb azoknak a száma, akik tenni akarnak a béke és az egészség érdekében. A valódi megoldások közelebb vannak, mint gondolnátok.

A megvilágosodók további hat frusztrációjáról szeretnék beszélni nektek. Természetesen nincs annyi időnk, hogy az összes további frusztrációt a mai alkalommal tárgyaljuk meg (nevetés). Csak további hatot.

Első kérdés: „Kedves Kryon, nagyon összezavarnak a hírekben látottak. Rossz érzéssel töltenek el. Aggódom. Próbálom megtartani a pozitív hozzáállásomat. A béke jeleit figyelem a Földön, de bárhonnan is közvetítik a híreket, úgy tűnik, mintha minden széthullana. Azt mondtad, hogy új energia érkezett a Földre, ami segít abban, hogy valódi megoldásokat találjunk a nehézségekre, ami előremozdítja a dolgokat, ennek ellenére úgy tűnik, csupa szörnyűség vesz körül bennünket. Hogy egyeztethető össze ez a két dolog? Számomra ez nagyon zavaró. Van itt még más is: még ha én el is tudnám fogadni ezeket a dolgokat, mit mondjak a barátaimnak, amikor átjönnek hozzám és fájdalmat éreznek azok miatt, akik meghaltak, amikor gyűlöletet és háborút látnak mindenfelé, amikor azt látják, hogy a dolgok egyre rosszabbak lesznek, ahelyett, hogy jobbra fordulnának? Mit tegyek? Veregessem a vállukat és mondjam nekik azt, hogy változik az energia? Nem! Valódi válaszokat akarok.”

Kedvesem, először is ragadd magadhoz lényed isteni részét. Értsd meg, hogy mi történik, hogy békét sugározhass magad körül. Tedd meg azt, hogy tekintet nélkül arra, mi megy a hírekben, mikor a barátaid meglátogatnak, Isten békéje áradjon belőled. Az istenség követe vagy. Intuitív módon aktiváld a DNS-ed fonalait, ami békét hoz majd neked a bizonytalansággal és a frusztrációval szemben. Ez az első teendő. TE vagy az első, még az általad keresett magyarázatot is megelőzve. Tanuld meg az elfogadást, hogy megteremthesd azt a csendes helyet, aminek a neve TE, ahol a barátaid megnyugvást találhatnak akkor is, ha úgy tűnik, körülöttetek minden lángokban áll. Ez a feladata a világítótoronynak: biztonságos kikötőbe vezet másokat, amikor kitör a vihar.

Hadd világítsam meg egy metaforával, mi történik. Képzeld el, hogy a világ legkorruptabb nemzetében élsz, ahol minden egyes ember korrupt. Te nem, de tegyük fel. Az ország már évszázadok óta korrupt és nincs olyan része, vagy darabja, ami ne lenne az. Magyarul, mindenki megvesztegethető. Az átlagembernek esélye sincs arra, hogy vesztegetés nélkül bármit is elintézzen. Így működnek ott a dolgok.

Most képzeld el, hogy ebbe a képzeletbeli jelenetbe belép egy új vezető, aki tisztességes és becsületes. Emlékeztetlek rá, ez egy metafora. Képzeld most azt, hogy te vagy ez az új vezető és minden tőled telhetőt megpróbálsz megtenni azért, hogy mindenki számára megfelelő és bölcs döntéseket hozzál. Hadd kérdezzek valamit: Számítasz-e, problémákra? Esetleg kihívásokra? (nevetés) Természetesen! Mi a megoldás? Az, hogy nem egyedül kell véghezvinned, támogatókat kell találnod. Először a körülötted élőkkel célszerű kezdened, nekik kell megmutatnod a fényedet. Meg kell mutatnod nekik a különbséget azáltal, ahogy élsz. Amikor már biztonságban érzik magukat melletted, akkor talán észreveszik benned, amire ők is vágynak: a feddhetetlenséget. Hamarosan ők is megváltoznak és már van egy feddhetetlen osztályod. Nemsokára a kongresszus elé terjesztitek az új elképzeléseket és egyre többen csatlakoznak, akik látják a dolgok bölcsességét. Amikor megemeled a „tisztesség” lécét és ők meglátják az addig rejtőzködő kincseket, izgatottá válnak. 15 évvel ezelőtt beszéltünk már nektek erről, a kátrányos gödörről szóló metaforában.

Álljunk meg egy pillanatra. Hadd magyarázzuk meg, miről is szólt ez a metafora. Ki ez az új metaforikus vezető? Az emberi tudatosság. A tudatosság megváltozott és ennek a megváltozott tudatosságnak az energiája – ami szó szerint selyemgubóként vesz körül – arra vár, hogy fedezd fel. A Föld energiájának változása nem kényszerít téged választásra. Ez az ember szabad akaratán múlik. Nem próbál meggyőzni. Nem ösztökél. Csak ott van, arra várva, hogy felfedezd. Megtisztelő, nem? Az új vezető, a megnövekedett emberi tudatosság, megérkezett és azt mondja: „Amit hoztam, béke a Földön, gyógyulás azoknak az országoknak, melyeknek gyógyulásra van szükségük, hogy megoldásokat találjak a megoldhatatlanra, hogy kompromisszumok születhessenek olyan helyzetekben, ahol ez eddig reménytelennek tűnt. Itt vagyok, hogy véget vessek az ősi gyűlöletnek. Itt vagyok, hogy tápláljalak, ha szomjazod az igazságot.”

Egy ilyen teremben, ami megvilágosodókkal van tele, akik reagáltak a tudatosságra, nyilvánvalónak kell lennie néhányatoknak, hogy a dolgok elmozdulnak, nagyszerű munka! Miért olyan rosszak a hírek mégis?

Itt az előző történet következő része.

Ha te a vezető, magad köré gyűjtesz néhány embert a tisztesség dolgában, ezzel ragyogó fényt gyújtasz. (végülis megilágosodók vagytok, nemde?) Ebben a ragyogó fényben hirtelen mindenki észrevenné azokat, akiknek eddig a sötétség volt a társuk. Mi történne egy addig sötétségben lévő helyen, ha hirtelen szokatlanul erős fényt gyújtanál? Elárulom: a sötét energia menekülne, búvóhelyet keresve. Hirtelen megvilágítanád a legrosszabbak legrosszabbját. A reakció természetesen felháborodás, változás lenne és a sötét dolgok, amelyek eddig megbújtak előletek, hirtelen reflektorfénybe kerülnének. Némelyik, esetleg rátok támadna. De nem lenne hova bújniuk. Lassan nekik is el kellene kezdeni változni, hogy elfogadják az új világosságot, vagy keresniük kellene egy másik sötét helyet, ahol elbújhatnak.

Olyan okok miatt, amiket már kifejtettem, az emberi természet szereti a drámákat. Talán észrevettétek, hogy jóhír-csatorna nincs. Pedig ez lenne a valami. Egy olyan adó, amire behangolva, az emberek a nap jó híreit hallgathatnák meg, ahol arról beszélnének, hogy hogyan segít ember az emberen? Képzeljetek el egy olyan csatornát, ahol győzelemről, örömről és egyéb mindennapi pozitív dolgokról hallanátok! Nem lehetséges? Talán ezt felelitek: „Jó-jó, de ki lenne kíváncsi egy ilyen adóra?” A válasz az, hogy még nem elegen. Tudjuk. De ha ez bekövetkezik és be fog következni, akkor majd megértitek, hogy az emberi tudatosság egy része valóban megváltozott. A kérdésre a válasz a médiával kapcsolatban tehát a következő: értsétek meg, hogy érik a változás. A „kiegyensúlyozott és pártatlan” híradásaitokban „kiegyensúlyozott és pártatlan ROSSZ” híreket kaptok. Csak az egyik oldalról tudósítanak, mert ilyen az emberi természet. Csak a „menekülő sötétségről” kapjátok a híreket, ám a negativitás növekedése a fény növekedésének köszönhető! Intuitív módon próbáljátok megérteni, hogy a pozitív oldal is létezik, csak nem kap nyilvánosságot. A tudatosságotokkal értsétek meg, hogy az öröm és a boldogság is jelen van, hiszen az egyensúly ezt kívánja. Értsétek meg az új metaforikus vezető lehetetlennek tűnő feladatát, aki felkavarja a régi energiát, amire a sötétség a porával hirtelen mindent beborít.

Második kérdés: „Kryon, fárasztanak és frusztrálnak az emberek. Mi történt a múlt évben, ami olyan szituációkat eredményezett, hogy az emberek radikálisan megváltoztak? Nem értem. Úgy tűnik, hogy a körülöttem élők közül sokan elmozdultak az egyik vagy a másik irányba és változnak.”

Kedves Világítótorony (szünet)

Hadd kérdezzek valamit. Biztos vagy benne, hogy ők változtak meg és nem te? Nem lehet, hogy megvilágosodásért imádkoztál és megkaptad, egy igen finom és becses módon? Lehet, hogy te lettél bölcsebb és ítélkezés helyett bölcsességgel eltelve tekintesz családtagjaidra és barátaidra és te veszed észre az elkülönülést? Mi van akkor, ha te változtál meg és nem ők? Kérünk téged, őrizd meg a türelmedet és a toleranciádat, míg az utadon haladsz, ők pedig lemaradnak. A szakadék szélesedik köztetek, ahogy te haladsz előre, ők pedig nem. A szakadék azonban áthidalható azzal, amit metafórikusan a Kardok Hídjának neveztünk. Ez egy régi információ, de hirtelen a küszöbön áll. Mára a valóságotok részévé vált, a néhány évvel ezelőtti Kryon tanítás pedig csak írott szó volt. Soha többé nem lesz olyan időszak az életedben, amikor az emberiség ilyen mértékű polarizálódását figyelheted meg. Van olyan barátod, aki elfordult tőled? Mit jelent ez számodra? Vége a kerítésen üldögélésnek! Kezd megmutatkozni, ugye? Kezd láthatóvá válni, hogy mit éreznek és gondolnak másokról. Az Emberi Lények között egy elkülönülés figyelhető meg, elszigetelődés abba az irányba, amiben ténylegesen hisznek. Eddig ez nem volt ennyire szembetűnő.

Rajtad a sor, hogy a megnövekedett emberi tudatosság révén szeretetet, együttérzést és toleranciát tanúsíts azok irányában is, akik ellöknek téged maguktól, még azok iránt is, akik elhagynak téged. Képes vagy rá, hogy megtedd? Hadd mondjam el, mi történik akkor, ha a szemébe nézel annak, aki elhagyott és ennek ellenére továbbra is szereted. Ha ezt teszed, kettőtök között egy különleges harmadik energia jön létre. Ez az energia isteni és egyenesen a földbe kerül – egyenesen a kristályemlékezetbe. Feljegyzésre kerül, amit tettél, elraktározódik tetted bölcsessége és megváltoztatja a bolygót.
Így működnek a dolgok.

Kezdj el máshogy tekinteni az emberekre. A felemelkedés szemével figyeld őket. Lásd őket családtagokként. Mindegy, mit tettek veled, értsd meg, hogy ők is az egész részei. Ha azt választják, hogy elfordulnak tőled, hadd menjenek a saját útjukon. Értsd meg, hogy őket is ugyanúgy szeretjük. Meg tudod tenni? Ez a legnehezebb dolog, amit valaha Emberi Lénytől kértünk. Nézz annak a szemébe, aki elhagyott és szeresd őt ugyanúgy, mint önmagadat!

Harmadik kérdés: „Kryon, fáradt vagyok, nagyon fáradt. Nincs annyi energiám, mint régebben. Tanítottál a Földre érkező energiákról, ami egyesül a lemúriai energiával – a megvilágosodók energiájával. Erősebbnek kellene magam érezni, nem gyengébbnek! Miért vagyok mindig olyan kimerült? Valamit rosszul csinálok?”

Közületek nem mindenki teszi fel ezt a kérdést, de elég sokan ahhoz, hogy megtárgyaljuk. Hogy magyarázzam el, kedvesem? Legközelebb, ha kimerültnek érzed magad, ha úgy érzed, hogy le kell ülnöd és talán panaszkodsz az miatt, hogy ez nem volt mindig így, akkor is tudnod kell: egy kíséret vesz körül, akik ünneplik az életedet, akik figyelik, hogy leteszed a súlyokat, amelyek cipelésébe beleegyeztél. Nem érted? Ha az energia, amire vártál, megjelenik, indulnod kell dolgozni!

Azért jöttél, hogy az emberiség történetének legnagyobb spirituális energiaszint emelését hajtsd végre a bolygón. Lemúriaiak, halljátok? Amikor az új energia megérkezik a bolygóra és ez összhangban áll a ti energiátokkal, azonnal meg kell azt kötni a bolygó valóságában. Ez mindennapi életetek része. Néhányan ezt mondjátok: „Kryon, a mai napom abból állt, hogy teletankoltam a kocsit és megbízásokat teljesítettem. Nagy spirituális erőfeszítés? Nem. Mégis fáradt vagyok.”

Figyeljetek: megvilágosodóként léteztek a bolygón, ám van olyan részetek, amely energiát szállít a Földbe. Ez mindennapi feladatotok része. Már a puszta tény, hogy megvilágosodott emberként létezel, energiát teremt. Teljesen mindegy, mivel foglalkozol. Ha belépsz egy sötét szobába, bevilágítod a szobát, még akkor is, ha úgy teszel, mintha nem lenne fényed.

Talán arra ébredsz reggel, hogy nagyon fáradt vagy és úgy döntesz, hogy szabadnapot veszel ki, ennek ellenére még kimerültebbnek érzed magad estére. Ismerősen hangzik? Épp a rezgésszint emelésben veszel részt! Micsoda megtiszteltetés számunkra, hogy előttetek ülhetünk! Megállapodással és tervvel érkeztetek a bolygóra, emlékeztek?

Legközelebb ha ismét fáradtnak érzed magad, üdvözölj minket és adj hálát a kimerültségedért. Mondd azt: „Tudom, hogy valamilyen módon planetáris munkát végzek és boldogsággal tölt el, hogy Isten családjához tartozom. Felismerlek, Urim Ve Tumim! Felismerlek, Aleph Etz Adonai!” Ha ezt teszed, DNS-ed spirituális csoportja aktiválódik és elkezded megérteni, mi a lényege a spirituális rezgésszint emelésnek.

Fáradtnak érzed magad? Igen. Ám ez nem lesz mindig így. Eljött az idő, amiről beszéltünk. Nem a jövőben fog bekövetkezni, hanem itt van. Végezd a munkádat, a rezgésszint emelést és értsd meg, miért vagy itt. Ezért szeretünk benneteket annyira. Legközelebb pedig vegyél ki újra egy szabadnapot!

Negyedik kérdés: „Kryon, nyugtalanná tesznek a bolygón zajló változások. Globális felmelegedés kezdődött, olvadnak a gleccserek. Különféle elméleteket hallunk, miszerint változik az időjárásunk. Félek, vagy legalábbis aggódom emiatt.”

Kedvesem, mire számítottál? Úgy gondoltad, hogy semmi nem fog változni, ha megszólal a gong és elkezdődik a harc? A Föld magasabb rezgésszintre jutott és megváltozott az időkeretetek, ami geológiai változásokat eredményezett. Lapozd csak fel a régebbi közvetítéseket! (Utalás a már régebben megjelent Kryon könyvekre.) Mondtuk nektek, hogy az életetekben hamarosan eljön az az idő, amikor a termékeny területek meddővé válhatnak, illetve a korábbi sivatagok kivirágozhatnak. Mondtuk nektek, hogy növekvő geológiai aktivitást fogtok tapasztalni. Beszéltünk arról, hogy a mágneses háló megélénkülő tevékenysége időjárási változásokat is okoz.

Mi derül ki most ebből számodra, hogy ezek a dolgok valóban bekövetkeztek? Hadd áruljam el, ha még esetleg nem jöttél volna rá: megváltoztattátok az időkeretet! Geológiai aktivitást tapasztaltok? Az időkeret felgyorsult, ezért tapasztalhatjátok ezeket a változásokat, amit különben nem vennétek észre. Ezt teszi a megvilágosodott Föld! A Föld változóban van. Ez nem ezoterikus változás, amit csak néhány „megvilágosodott ember” vehet észre. Ez a valóság! Mondtuk nektek. Beszéltünk róla, hogy a Föld válaszol az emberi tudatosságra és most ennek lehettek szemtanúi. És most, hogy végre bekövetkezett, azt mondod, hogy aggódással tölt el? Áldott legyél, a dualitás valóban működik!

Ismét átadom ezt az információt: a globális felmelegedést a bolygó óceánjai okozzák, nem a légkör változása. Alig várjuk már, hogy a tudósaitok is felfedezzék ezt a tényt. Ha előállnak vele, jusson eszedbe, hol hallottad először ezt az információt. Akkor talán azok számára is hihetőbb lesz ez a mai esemény, akik kételkednek abban, hogy ez a közvetítés tényleg valóságos-e. Azt is elmondjuk, hogy ez a felmelegedés mindenképp bekövetkezett volna, a fosszilis üzemanyagok használatának problémája nélkül is. Ettől függetlenül nyomatékosan megkérünk titeket, hogy folytassátok ennek a problémának a megoldását! Ám nem ez okozza a globális felmelegedést.

Ezek a változások mind lecsillapodnak majd. Figyeljetek: nem létezik olyan isteni terv, ami arra vonatkozna, hogy lakhatatlanná tegyétek a bolygót. Úgy gondoljátok, helyénvaló lenne, hogy a Föld ne támogassa az erőfeszítéseiteket? Nem. A Föld a partneretek mindabban, amit véghezvisztek. A Föld változásaival kapcsolatban ugyanaz a helyzet, mint a hírekkel. Nyugtalanítanak titeket és nem látjátok az értelmét. Itt az ideje, hogy az aggódást ünnepléssé és örömmé változtassátok! Ez az iróniája a dolognak: pont azok a dolgok nyugtalanítanak titeket, amik azért következtek be, mert megváltoztattátok a bolygó tudatosságát!

Ötödik kérdés: „Kryon, azt mondtad, ha megváltoztatjuk a Földet és fényt gyújtunk, akkor sokan lesznek, akik „előbújnak a kövek alól”. Más szóval sok gonoszságot fogunk látni a Földön. Így történt. Ez az oka annak, hogy sokkal több gyűlöletet és gonoszságot tapasztalunk, mint eddig bármikor?”

Igen. Amikor fényt gyújtotok és minden láthatóvá válik, nehéz továbbra is a kerítésen üldögélni, ugye? Pontosan ezt látjátok most. Két évvel ezelőtt beszéltünk ezen a helyen erről a lehetőségről és most tapasztalhatjátok.

Talán azt gondolod: „Segítségre lesz szükségünk emiatt. Mit tehetünk, hogy védekezzünk az előretörő sötétséggel és gonosszal szemben? Hogyan fogjuk megvédeni magunkat?”

Még egyszer a leghatározottabban kijelentem: Kedves Emberi Lény, a védekezés – a spirituális energiavédekezés – a régi energia maradványa. Alapja a lényetek mélyén rejtőző félelem, mivel volt olyan időszak, amikor oltalmaznotok kellett energiáitokat másoktól, de ez többé nincs így. Hadd ismételjük meg a sötét szobáról szóló metaforát: ha valaki belép egy szobába és fényt gyújt, akkor a sötétség meghátrál. Így kell lennie! Nem próbál meg megtámadni titeket. Ehelyett átalakul. Világosabbá válik és ez nektek, világítótornyoknak köszönhető. Még egyszer elismételjük: a sötét energia passzív energia. Üres helyre van szüksége, ahol létezhet és ezt a helyet ott találja, ahol félelem uralkodik.

Ti vagytok a fény hordozói! Ez a folyamat automatikusan beindul, ha magasabb rezgésszinten kezdtek létezni és felébresztitek isteni lényegeteket. Bármerre mentek az ösvényeteken, a sötét energiával találkozva átalakítjátok azt. Többé nincs szükségetek védekezésre. Használjátok arra a fényeteket, hogy minden veletek szembejövőt teljesen átitassatok vele. Ez realitás és egyben ígéret. Többször beszéltünk már nektek erről. Kérlek, értsétek meg, hogy az erőtök nem támadó, hanem kiegyensúlyozó jellegű. Ha a sötét szobát megvilágítjátok, akkor a dolgok láthatóvá válnak. Ezt csak a sötétség éli meg támadásképp!

Ne féljetek azoktól, akik szerintetek sötét energiát hordoznak! Ebben az új energiában még az általatok elképzelhető legsötétebb Emberi Lény sem képes arra, hogy akár a legkisebb mértékben is csökkentse fényeteket. Nincs olyan sötét fegyver, amivel árthatnának nektek. A sötétségnek üres, fény nélküli helyre van szüksége ahhoz, hogy létezni tudjon. Ezért van bennük annyi düh. Azoknak, akik a sötét energiát választották, egyszerűen nincs hova menniük, ahol folytathatnák, amit mindig is tettek, mindent befolyásoljanak maguk körül és félelmet keltsenek. Ha azt látják, hogy rátok ez semmilyen hatással sincs, nagyon dühösek lesznek. Észrevettétek? Dühösek lesznek, mert te, Világítótorony nem reagálsz a sötétségükre. Erről még beszélünk majd egy következő alkalommal.

Nagyon érdekes az emberek egymás közötti munkája, különösen, ha az egyikük megvilágosodó. Néhányan nagyon dühössé válnak a jelenlétetekben. Pedig nem csináltok semmi különöset, esetleg meg sem szólaltok. De pusztán azzal, hogy a fényt hordozzátok, gyakran frusztrációt keltetek másokban. Ez is része az interdimenzionális energiamezők közötti interakciónak, amiről már korábban beszéltünk a mai napon. Talán a most hallottak megvilágítják számodra, hogy mi zajlik az életedben, miért hagynak el és fordítanak neked hátat néhányan, kedves világítótorony. Az ő energiájuk nem passzol a tiedhez. Ezáltal frusztrálod őket, tudtad ezt? Az irónia az egészben az, hogy a megvilágosodók frusztrációinak egyike, hogy frusztrálnak másokat.

Hatodik kérdés: „Kryon, nagyon zavar, hogy ugyanazokkal a leckékkel találom magam szembe újra és újra. Nem értem meg őket pontosan? Meddig kell még ismételnem őket?”

Hadd kérdezzek valamit. Mielőtt idejöttetek volna a mai napon, többen megebédeltetek. Ez erőt adott a testeteknek és most itt ültök. Miután véget ér ez a mai összejövetel, valószínűleg hazamentek és ismét esztek egy jót. Valami nincs rendben veletek? Az előző nem volt elég jó? (Nevetés) Nem adott nektek erőt? De igen. Nem volt jó? De igen, jó volt. Értitek?

Kedveseim, egy tanulási folyamaton mentek keresztül. Amikor megismétlitek a leckéket, valójában nem egyszerűen ismétlésről van szó. Ez tartja fenn az életeteket a bolygón. Ne ismétlésként tekintsetek hát rájuk! Az étkezésre sem így tekintetek, ugye? Mikor leültök az étel elé, vajon ezt mondjátok: „Ó, nem, már megint?” Helyette örömmel várjátok, hogy jóllakathatjátok testeteket és együtt ehettek a családtagjaitokkal. Ha a kihívásaitokra is ily módon tekintetek, kedves Emberi Lények, akkor sokkal hamarabb meggyógyíthatjátok a világot!

A lecke ismétlését a tanultak megerősítésének fogjátok fel. Értsétek meg, ahogy a testetek sem egy végtelen biológiai ciklus része, úgy ti sem vagytok bezárva egy végtelen spirituális ciklusba. Ahogy a létfenntartásotokhoz ennetek kell, ugyanúgy létszükséglet, hogy a körülmények közvetítette kihívásokat megoldva spirituális tudásra tegyetek szert. Ez is életetek része.

Ez az üzenetünk számotokra. A jelenlevő energiát hadd fordítsuk a javatokra! Vannak, akik gyógyulásért érkeztek ide. Néhányan érzelmi vagy fizikai gyógyulásért, míg mások valamely régóta fennálló nehézségre szeretnének végre megoldást találni.

„Kedves Kryon, reménytelen helyzetben vagyok. Nincs kiút.” Hidd el, hogy van! Azt hiszed, a Szellem nem tud ezekről a dolgokról? Lehet, hogy a probléma megoldása már folyamatban van valaki által, aki megoldást talál az életében felmerülő nehézségre, miközben megoldja a tiedet is a szinkronicitás által. Így működnek a dolgok. Gondoltál erre? Kedvesem, mindenki elől elzárkózol és azt gondolod, hogy egyedül vagy. Valami miatt úgy érzed, mindent egyedül kell megoldanod. Dolgozik a dualitás. Nem vagy egyedül és a kihívásodnak mások is részesei.

Mi az igazság? A DNS spirituális csoportja által, amiről ma hallhattatok, minden egyes Emberi Lény összekapcsolódik a Földön élő minden egyes Emberi Lénnyel interdimenzionálisan. Nem csak a DNS láthatatlan számotokra. Ez az egész egy igen összetett hálót alkot, amiről még nem beszéltünk nektek és ami több a Kozmikus Szövedéknél. Minden egyes emberrel összeköt a létezés. Ez egy hálót alkot, ami által létrejöhet a társteremtés és a szinkronicitás. Így működnek a dolgok. Gondolhatjátok, hogy hihetetlenül összetett az egész, ahogy az emberiség Felsőbb Énjei olyan dolgokat tesznek, amiket elképzelni sem tudtok, mind összeköttetésben álltok, még ha otthon egyedül ültök is és teljesen magányosnak hiszitek magatokat.

Alakítsuk át az itt jelen levő csodálatos energiát! Milyen kihívással kell szembenézned? Mi lenne, ha olyan energiát hoznál létre, amire szükséged van kihívásod megoldásához, most rögtön? Ha társteremtésről beszélünk, akkor az életetekben felmerülő nehézségek megoldását értjük ez alatt. Nem anyagi dolgok létrehozásáról van szó. Nem. Olyan kultúrában éltek, ahol sok materiális dologra van szükségetek. Megértjük. Ám minden egyes hallgatónak és olvasónak más kihívással kell szembenéznie. Ez az egész sokkal inkább az egyensúly kialakításáról szól. Kezdődjék hát a gyógyulás! Sokszor megtörtént már ez más, Kryon előtt ülő csoportokban. Szünet

Szabad akarattal rendelkeztek, kedves Emberi Lények és ez a szabadság abból áll, hogy magatokhoz öleljétek lényetek isteni részét és máshogyan térjetek haza, mint ahogyan ideérkeztetek.

És ez így van.

Kryon

Lásd: Kryon Mester tanításai

2003. 09. 27. és 12. 06.