Bennszülött indián asszony vagyok. Szeretném megtudni, mit gondolsz a bennszülöttek tradicionális gyógymódjáról, amely egy gyógyító vezetésével izzasztó kunyhókban történik? Mit tegyünk, hogy az emberek megértsék végre, hogy valóban segítünk nekik?

Többször említettük, hogy az indiánok „földi bölcsességgel” rendelkeznek. Ez azt jelenti, hogy szoros, mély kapcsolatban állnak a Földdel és ezek a módszerek a modern világból kivesztek. Ezért tiszteljük nagyon azokat, akik megosztják ezt másokkal és újra felismerik ennek fontosságát.

Mint bármely más esetben is, az, hogy a társadalom milyen gyorsan fogadja el ezt, függ attól, hogy az Öregek mennyire szigetelődnek el és hogy mennyire képesek megőrizni a régi társadalmukat. Még mindig a leigázott társadalom félelme és neheztelése van jelen köreikben. Lehetőség szerint még mindig elutasítják a protokollt és a ceremóniákat. Ennek következtében a fiatalok, akik nem tartoznak a törzsükhöz, nincsenek jelen köreikben. Eljön az idő, amikor az indiánok félelmek nélkül felfedik mások előtt a tudásukat, megértve, hogy sokan vannak a bolygón, akik készen állnak befogadni és tisztelettel viseltetnek eziránt.

Hagyjátok, hogy az Öregek bölcsessége átszálljon a fiatal indiánokra… és lesznek bölcs fiatalok, akik felkeresik az új kultúrát, mely végül megérti és tisztelettel magához öleli a régi módszereket. Igen, lehet, hogy megváltoztatják majd, egy kicsit korszerűsítik azt, de megtartják a tudás magját és hitelt adnak azoknak, akik szerették az Emberiséget annyira, hogy végül is megosztották őseik tudását.