Kedves Kryon, a negyedik tanítókötetben beszéltél az autista gyerekekről. Elmondanád, hogy mi olyan különleges bennük?

Bárcsak megtehetném, de van, amire magatoknak kell rájönnötök. Az autista gyermek bölcs, tudós, aki egy másik dimenzióban várakozik arra, hogy az evolúció utolérje. Azoknak, akik úgy érzik, hogy az autista gyermek sokkal nagyszerűbb lény, mint amilyennek látszik, igazuk van. A legjobb tanács, amit adhatunk, hogy teremtsetek alkalmat a bálnákkal és delfinekkel való találkozásukra. Próbáljátok ki és figyeljétek meg, mi fog történni! Ez segít majd jobban megértenetek ezeket a különleges embereket.

Az autista ember az evolúció következő szakaszának részét képezi. Nem arról van szó, hogy a régi mentális eszközeik hiányosak, hanem éppen ellenkezőleg, túlhaladták őket és ezért nincsenek már meg. A pillangó nem úgy gondolkodik, mint egy hernyó, a hernyók társadalma azonban nem érti ezt meg. Az autista gyermeket túlterhelik az alacsony energiájú világból válogatatlanul érkező durva ingerek. Finom és tiszta energiájú kommunikációra vágyik, ezért nem illik a jelenlegi fejletlen nyelven kapcsolatot tartó világba. Ha olyan helyre kerülnél, ahol mindenki csak kiabál és ordít meg morog és semmit nem értenél az egészből, akkor talán jobban megértenéd az ő helyzetét. A zaj és a zűrzavar hamar átcsapna fölötted és semmi más vágyad nem lenne, mint megszabadulni tőle. Azt kérnéd, egyszerűsítsék le a dolgokat, hogy megőrizhesd elméd épségét!

Az autista ember nem rendellenes vagy hibás – hanem a jövőbe nyújt bepillantást. Egyébként ezek a gyermekek a szeretetre válaszolnak leginkább – a Világegyetem legnagyobb kapcsolattartó nyelvére.