Kedves Kryon!

A házasságban élő emberi lények között fennálló szerelmi viszony erkölcsi oldalát taglaló válaszaid közül... ez is, mint az összes többi önfejlesztésről szóló üzenet, annak a vékony határvonalnak a kérdését feszegeti, ami a saját felelősségünk (mivel Isten része vagyunk) és a társadalmi rend és a nemzeti szokások között húzódik. Az erkölcsi kódex már sok kárt okozott (és okoz). Efelől nincs kétség. De vannak előnyei is. Úgy tűnik, mintha az elmúlt 4 évszázad meg lett volna fertőzve az egyre szaporodó háborúkkal, annak következtében, hogy az emberi lény egyre inkább maga akarja eldönteni, hogy mik lesznek a kiszemelt erkölcsi normák.

Ez természetesen része annak a folyamatnak, hogy megtaláljuk az egyensúlyt. De mit von mindez maga után a társadalmakban? Egyre több olyan eset van, hogy a gyerek bemegy az iskolába és megöli az iskolatársait és ez csak az egyik megnyilvánulása ennek a fajta viszonylagos etikának, ahogy az alakítja és egyensúlyozza a folyamatot.

Ez egy kiváló kérdés, de a legtöbben nem fogják megérteni, ahogy a választ sem. Így csak annyit mondok, hogy a társadalom majd spirituálisan átalakul. Az pedig egy olyan erkölcsi alapot fog teremteni, ami sokkal kiegyensúlyozottabb a realisztikus emberi törekvésben, sokkal inkább, mint az, amelyik arra lett teremtve, hogy a tömegeket irányítsa. Pillanatnyilag, gyakran nehéz megmondani, hogy az e az „erkölcsi iránytűd” amit az emberiségtől kaptál, vagy az, amelyiket Istentől. A jövőben, a társadalom inkább majd attól kezd el függeni ami belülről jön, mintsem egy a generációk által összeállított könyvtől.

Ez már folyamatban van és tisztán láthatod akár a saját társadalmadban is, az elmúlt 200 évben. Emlékszel, amikor a nők nem szavazhattak? Ez egy vallási dolog volt. Tudtad ezt? Menj és nézz utána. Sokan életük árán is hajlandók voltak megakadályozni, hogy a nők szavazzanak és úgy érezték, hogy ez „erkölcsi kötelességük” Isten nevében, hogy megtartsák a férfiak vezető szerepét. Szerinted kinek a szabályait követték?

Amikor a világotokban elvégezték az első szívátültetést, sokan fel voltak háborodva annak a spirituális következményei miatt amit az orvosok tettek, mert azt hitték, hogy a személy spirituális lelke károsodik attól, ha valaki másnak a szívét kapja meg. Ellenezték és úgy érezték, hogy Isten is ellenzi.

Manapság, elcsodálkozva mosolyogsz azon, ha arra gondolsz, milyen volt a kultúrátok abban az időben. „Mit gondolhattunk?” – merül fel benned. Hidd el nekem, ugyanezt fogod tenni 25 év múlva is! Ami ma történik, az a mához tartozik. Ez nem a te belső istenségedet jelenti. Az folyton formálódik azok segítségével, akik azt kérik, hogy növeld a rezgésszintedet és így meg is kapod majd Isten bölcsességét. Salamon bölcsessége a tiéd és ott lakik benned. Salamonnak is csak az állt rendelkezésére, hogy tisztában volt Isteni mivoltával. Most rajtad a sor.