Kedves Kryon!

Úgy tűnik, hogy Jeruzsálem földjén időtlen idők óta vér folyik. Az egyik közvetítés során megerősítetted, hogy az Új Jeruzsálem földje fizikailag is azonos a mostani Jeruzsálemmel. Ha pedig ez a helyzet, akkor kíváncsi lennék, miért van az, hogy évezredeken át oly sok vér áztatta e földet? Miért követel Jeruzsálem örökös véráldozatot – néha olyanoktól is, akik csak át szeretnének haladni rajta? Ez rendkívül különösnek tűnik nekem. Olyan, mintha-e föld puszta léte emberi vér után kiáltana. Miért?

Igazán mély, alapvető kérdést tettél fel. Hiszen annyira mást várnánk, ugye? Ez egészen más, mint ahogy egy isteni energiával telített helyen várnánk, igaz? Már önmagában ez is jelzi, hogy itt valami egész más dologról van szó. Hogy mi az oka? Jeruzsálem a bolygó (az iszlámot is beleértve) legnagyobb vallásainak szíve. Ez az „egy Isten” jelenésének helye.

E helyet sokak vére áztatta, köztük azé, kit Krisztusnak neveztek. Ez része egy portálnak, dimenziókapunak, amely olyan erőteljes, hogy képes az emberi szenvedélyt felszítani és így a halálhoz vezet (az emberiség dönthet arról, hogy mit kezd ezzel a szenvedéllyel... szabadon dönthet).

Az Új Jeruzsálem olyannyira szöges ellentétben áll majd a régivel, hogy történészeitek azt fogják kérdezni: „Hogyan válhatott a Földi béke poklává ez a térség, melynek történelme mindig is az erőszakról szólt?” Jeruzsálemben ennek lehetősége rejlik. Olyan, mint „egy dimenziókapu a Föld fejlődéséhez”. Bár eddig halálról és még több halálról szólt, most lehetőségében áll a „béke és még több béke” modelljévé válnia. Ez valóban bekövetkezhet? Igen. Időre ugyan szükség van hozzá, de a 2008-ig a Földre küldött energia megteszi hatását. Figyeld, hogyan változnak a játékosok. Figyeld, mit tesznek a gyermekek.