Kedves és szeretett Kryon!

Mit kellene tudnunk a „Brit-Mila”-ról (zsidó körülmetélés)?

Minden körülmetélés alapja az egészség megőrzése napjainkban, ami manifesztálódott a valláson-alapuló tanításokban. Ami alapvetően arra sarkallta az embereket, hogy folytassák ezt a „hagyományt”. Ez a születéstől-számított-nyolcadik-nap rituálé ma már többé nem vallásosabb, mint levágni az ujjkörmöket (kivéve, hogy a Brit-Mila-t egyszer végzik el és kicsit jobban is fáj).

Itt az ideje, hogy úgy lássátok ezeket a dolgokat, ahogy vannak. A józan ész nem statikus. Dinamikus és kapcsolódik az idő kultúrájához. A tegnaphoz tartozó józan ész, az egészséggel kapcsolatban nagyban változott a baktériumok felfedezésével. További változások következtek a tisztaság gyakorlásával, a baktériumok felfedezésének következtében és így tovább. Ezért azt mondanánk, hogy ez nem is igazán változtat sokat a dolgokon, az egészségi állapotra hivatkozva. Már majdnem teljesen befejeződött kulturális történelmi és tradicionális okokból és csak a hagyomány egyértelmű szándéka tartja körülötte az energiát.

Ez még igaz az Ó Testamentum intésére vonatkozó alkura, ami az ételre és a tisztaságra, sőt még a szomszédság szabályaira is vonatkozik (úgy mint, kiolthatod a szomszédod életét, ha az ellopta a kecskédet, vagy eladhatod a lányodat rabszolgának, ha valóban nagyon szükséged van a pénzre... ez mind megtalálható a szentírásban.) Azok az idők elmúltak, ahol ezek még jelentőséggel bírtak, mégis még mindig tisztelettel kezelitek ezeket az írásokat és néhány helyen vallásosan gyakoroljátok ezeket. Ezek ma már csak a hagyományok ereklyéi, semmi több. Ha úgy érezd, hogy becsülnöd kellene egy hagyományt, akkor tedd azt. Ha nem, akkor ne tedd. Ez nem spirituális vagy egészségügyi kérdés többé.

Légy a saját tested és hagyományaid főnöke. Köved azt, amit a spirituális intuíciód sugall neked és mindez helyénvaló a saját spirituális utad és egészséged számára.