Kedves Kryon és Lee!

Pszichoterápiás praxisomban a menopauza a szakterületem. Próbálom a menopauzát a spirituális fejlődés egyik állomásaként megközelíteni, mely nem más, mint a női testnek a nők felemelkedésére adott válasza. Segítség lenne számomra, ha megmagyaráznád, mit is jelent a nőknek a menstruáció? És miért van az, hogy ők láthatóan jóval drámaibb módon élik meg ezt a „fordított pubertáskort”, mint a férfiak?

Ismét elmondjuk, hogy el kell választanod a biológiait a spirituálistól. Nézzük, mi is történik testileg. Szükség van rá, hogy ezzel a nemzőképesség motorja leálljon, s ne károsodjon a női test. Emiatt történik. A történés a kor miatt tehát helyénvaló. De ugyanakkor ez egy régi paradigma, hiszen azt tanítjuk, hogy várható életkorotok meghosszabbítható, mely egyben azt is jelenti, hogy biztonsággal szülhettek gyerekeket idősebb korban is, ha ez része életterveteknek. A férfi számára azonban, mivel ő gyerekszülésre evolúciós fejődése folytán nem képes, minden más, mert az ő szervezetének nem kell átmennie a szüléssel együtt járó terheléseken. Így az ő kora és egészsége közötti összefüggésre nincs hatással a sperma termelés, melyre szinte haláláig képes.

Így a test megvédi a nőt a fölösleges stressztől és a koraszüléstől – mert a gyerekvállalás hormonális feltételei már nem adottak. Ezért a menopauza áldás és tisztelet illeti. Ugyanakkor most el szeretnék elmondani egy olyan dolgot is, mely kérdéseddel inkább összhangban van. Vannak nők, akiknél ez egyáltalán nem biológiai, hanem lelki okok miatt következik be! Férfiaknál is előfordul néha, hogy a vágy és teljesítmény hormonok termelése látszólag idő előtt leáll. Vajon mi lehet ennek az oka? Régen a sámánok sokszor kizárták életükből a földi dolgokat, hogy gondolataikat minél erősebben a spirituális dolgokra tudják fókuszálni. De ne akarj ebbe semmit belemagyarázni. Ez minden embernél másképp történik, itt nincs helye az általánosításnak.

Egyszerűen csak tudnod kell, hogy ez a folyamat gyakran része „az olyan dolgoktól való megszabadulásnak, melyekre többé már nincs szükség” és magát a spirituális megvilágosodást szolgálja. Nem mindenkinél, de sokaknál. Ezért van, hogy sok esetben az idősebb emberek jóval bölcsebbek. Mivel testükben már nincsenek jelen az igen bonyolult és követelőző hormonális késztetések, már nem érzik a nyomukban maradó fájdalmat, nem érzik a beteljesületlen vágy kínját, ismereten számukra az ezzel járó lelki frusztráció és zavar.

A nőknek szólóan: Gondoljatok mindezekre, mint egymással összefüggő dolgokra. Mi az, amit szeretnétek? Engedélyt adtok rá? Összhangban van szerződésetekkel? Majd amikor eljön, beszéljetek sejtjeitekhez, hagyjátok, hogy az új hormonok, melyek energetikailag jobban szolgálnak majd benneteket, felválthassák a régieket és egyetek búcsút a távozóktól. Végezzetek kis szertartást. Mindezt igen egyszerűen megtehetitek, közben beszélve sejtjeitekhez. Ők pedig megfelelőképp  válaszolnak és megteremtik, amire szükségetek van.

Ilyen az új ember, aki irányítja saját testét, közvetlenül sejtjeihez szól – természetes módon termel szöveteket és hormonokat, mivel testének sejtrendszere „hallja”, mire van szükség és így sokkal többre képes, mint azt a tudósok eddig állították.

És ez a teljes igazság.