Kryon, miért beszélsz oly gyakran dolgokról „metaforikus” formában vagy példabeszédek útján? Amikor így teszel, azt is mondod, hogy a jelentésnek rétegei vannak és „történetek a történetekben”. Miért nem mondod el csak egyenesen a történetet? Rejtegetsz valamit? Például, most olvastam a 2002. szeptember 21. közvetítésedet, aminek címe a Társteremtés új megközelítésben - A kórusban. Én egy intelligens és intuitív személy vagyok és az információ számomra egyáltalán nem volt érthető. Lennie kell egy oknak, amiért nem adod át az információt tisztán és egyenesen, metaforák és példabeszédek nélkül, amik megkövetelik tőlünk, hogy mit is érthettél ezalatt. Mi ezeknek az oka?

Engedd meg, hogy a következő kérdéssel kezdjem: Miért van az, hogy oly sok szentírás ugyanazt mondja? Mindegyikben Isten emberekhez beszélt történeteken és példabeszédeken keresztül. Nos, mikor ilyeneket kérdezel Kryontól, a teljes kérdésbe a teljes közvetítést és a legtöbb bibliai írásokat is figyelembe kell venned.

A következő, hogy a gondolat, miszerint mi rejtegethetünk valamit, nagyon vicces. Mi ehelyett megpróbáljuk felfedni számotokra az élet titkait a dualitásotok szerkezetén keresztül. Az „egyenes történet” felfoghatatlan lenne! Ahelyett, hogy olyat adnánk nektek, ami garantaltan padlóra küldi a logikátokat és intellektusotokat, ehelyett gazdag textúrájú történettel szolgálunk, amely a megértésetek és dimenzionalitásotok keretein belül mondunk el. Ez megengedi azoknak, akik túl kívánnak nyúlni a saját megértési szintjükön, hogy „kapcsolódjanak”, használva a saját isteniségüket. Ez egy nagyon régi koncepció, amit már sokszor elmondtunk. Sőt még egy további közvetítést is adtunk nektek, ami az Elmagyarázni az elmagyarázhatatlant címet viselte.

„Kórusban énekelni” egy koncepció, amit nektek adtunk és amelyik kívül esik időn és téren. Ez sokkal több, mint a tékozló fiú példabeszéde, amit egyetlen spirituális szándékkal adtunk, hogy másképp is megértsétek. Még a prófétáitok is, nem több, mint 400 évvel ezelőtt, metaforákat és kirakósokat használtak, hogy megpróbálják és megadják nektek a jövő koncepcióit, így amikor a jövő elérkezett, képesek lennétek használni ezeket. Nostradamus például számos rejtvényekben kommunikált!

Hogy a „Kórusban énekelni” mit is jelent? Azt jelenti, hogy létezik egy valóság, ami túllép azon, amit láttok, vagy azon, amit egyáltalán el tudtok kezdeni megérteni. Ez többszörösen rétegezett és az energiákra felel, amit még csak el sem kezdtetek tanulmányozni, vagy azt érzitek róla, hogy nem is létezik. Ez „Isten útja”. De egy valóság is, ami ti vagytok, de csak részben látható a dualitásotok miatt (isteni-ember). Ha elkezdtek kapcsolódni a Felsőbb-Énhez, aki a ti rejtett énetek, de aki mindent tud, így majd használni tudjátok azt, ami nincs elmagyarázva. A „Kórus” egyszerűen beszél erről a koncepcióról, ami elmagyarázatlan... elmondja, hogy minden mindennel kapcsolatban van és a vibráció harmóniájára válaszol. Egyedül nem tudjátok megteremteni. Rendelkeznetek kell a próbálkozás koncepciójával a „beilleszkedésre” minden mással és „meg kell találnotok a harmonikus dallamotokat”, hogy egy jobb életet teremtsetek. Meg kell különböztetnetek a dallamot!

Ezalatt, ha megértitek a koncepciót a felfoghatatlan részletek nélkül, vizualizálni tudjátok magatokat valamin belül, amire eddig még nem derült fény. Valaminek a részesei lehettek, ami évekkel távolabb van az aktuális spirituális felfedezésétől... még ha intuitíven is használjátok.

Szóval, akkor milyen mondanivalótok is lenne igazából, amikor közvetítünk? Megpróbáljuk az információnkat beleültetni az emberi tapasztalásba, így megérthetitek a koncepciót. Viszont, ha megadnánk nektek az „egyenes történetet”, ahogy te is jelezted, hogy kellene tennünk, akkor ez olyan lenne, mint elmagyarázni a belső égésű motor működését egy hangyásznak... azaz, a beszélt nyelv és koncepciók még nem ismeretesek... sőt még el sem képzelhetők. Így elég érthető?

Intelligensnek és intuitívnak lenni relatív dolog a te saját emberi tapasztalatid miatt, a saját realitásodban és spirituális fejlődésedben. Az egész rögzített idő, történelem intuitív és intelligens emberekkel volt tele, akik a megértés szintéről szintjére lépdeltek. Ha adnánk egy elektromos tudományos számológéped egy intelligens és intuitív embernek a múltban, amikor még a matematikát fel sem fedezték, vajon mit tenne vele? Ha oda adnánk a formulát az igazi interdimenzionális fizika megértéséhez az intuitív, okos embereknek 600 évvel ezelőtt, mit tettek volna vele? Mit tenne egy társadalom az elektromosság ismerete nélkül egy tranzisztorral vagy egy lámpa izzóval? Nagy valószínűséggel mindannyian eldobnák ezeket a dolgokat! Így kell tenni a spirituális és tudatosságbeli evolúcióval is. Ezek a dolgok időről időre érkeznek a felfedezés rétegein át. Szeretnétek azt hinni, hogy teljesen tudatosak vagytok ahhoz, hogy bármit megértsetek. Szeretnétek azt hinni, hogy a tudás láncolatának tetején álltok. Hát egyszerűen nem így van. Ti adtátok magatoknak ezeket a korlátozásokat, hogy átéljétek ezt a tesztet. Emlékeztek?

Ezért a mi feladatunk, hogy történetekkel szolgáljunk nektek azon a szinten, amit képesek vagytok megérteni, megbecsülve a tényt, hogy elég spirituális hittel rendelkeztek az ismeretlen felé, hogy még ma elfogadjátok azokat. A példabeszédek a ti „járműveitek”, amelyekkel olyan helyekre utazhattok, melyeket nem érthettek. Használhatjátok a metaforákat, hogy beindítsátok a motorokat és elinduljatok, csak úgy, mint az a személy, aki használja a kocsit, anélkül, hogy tudna, hogyan működik. Ilyenkor az ő valósága, hogy haladnak ebbe vagy abba az irányba és valami történni fog, elviszi a jármű őket adott helyekre. Egy összetett jármű belső fizikai folyamatainak bármely nemű megértése nélkül, ezek az emberek egyik helyről a másikra haladnak, kényelemben és gyorsan.

De hányan nem akarják ezt. Ehelyett azt akarják, hogy meg legyen nekik a motor teljes felépítési vázlata, mielőtt bármerre is indulnának. Ezért, ami számodra „mocsár” az egy másik személynek spirituális reveláció és élet változása. Valami, ami segít megváltoztatni a bolygó vibrációját.