Mi van azzal az emberrel, aki már öreg, de mégis változni szeretne? Ilyenkor az öregember továbbra is ott él benne? Vagy egyszerűen egy új síkra kerül? Bár nagyon sok hibát elkövettem életem során, de számtalan jó dolgot is sikerült megvalósítanom. Szeretném megtartani mindazt a jót, amit tettem vagy elértem, ugyanakkor lemosni magamról helytelen régi tetteim emlékét. Szeretném érezni, hogy szükség van rám és értékes vagyok. Ha megváltozom, akkor mi történik a jó részeimmel, melyeket szeretnék megtartani?

Kedves Kryon! – Mi lehet a magyarázata annak, hogy többszörös erőfeszítéseim után is, hogy végre munkát találjak, még mindig munka nélkül vagyok? Teljes szívemből arra vágyom, hogy hasznomat vegyék e világban és gyermekeim miatt is szeretném életemet megváltoztatni, néha mégis teljesen elbizonytalanodom önmagammal kapcsolatban. Egyáltalán, van nekem helyem ebben a világban?

Kedves Kryon! – Az életem utóbbi éveiben történt események miatt sok problémám van az önbecsülésemmel, s ezek oly mértékben elárasztják jelenemet, hogy sokszor szinte úgy érzem, egy tornádó kellős közepében vagyok, ahonnan nem látom, mit csinálok, merre tartok. Teljesen összezavarodtam, érzem, így képtelen vagyok a továbblépésre. Egyszer azt mondtad, hogy azok közül, akik a felemelkedés felé kívánnak haladni, nem mindenki jár sikerrel és tényleg, sokszor érzem én is úgy, hogy végül elbukom.

Sokan – azt is mondhatnám, hogy szinte mindannyian – egy alapvető terhet cipeltek magatokkal. Olyan energiában születtetek e bolygóra, mely az önértékelés kérdését tekintve nem volt kiegyensúlyozott. Adjátok ehhez hozzá vallási vezetőitek állításait, miszerint értéktelenekként születtetek! Ez a probléma úgy tornyosul előttetek, akár egy hegy, amit meg kellene másznotok – sokatokat nagyon is erősen érint. Ezzel a témával már foglalkoztam, adtam gyakorlati tanácsokat, hogyan haladjatok előre „lépésről-lépésre”, hogy végül kimásszatok az alacsony önértékelés mély gödréből. Mert itt az ideje és ezt ti is tudjátok. Kérlek, olvassátok el erre vonatkozó legfrissebb üzenetemet.