Kedves Kryon!

Mi a Szellem véleménye arról, ha két ember szerelmes egymásba és évek óta viszonyt folytat, bár mindkettőjük házasságban él? Próbálok nem ítélkezni egy kedves barátnőm felett, akit évek óta baráti (romantikus) testi kapcsolat fűz egy másik férfihoz (nem a férjéhez)? Egyébként majd két évtizede viszonylag boldog házasságban él és három boldog, az életben jól boldoguló, majdnem felnőtt gyermeke van. Próbálom nem bátorítani a viszonyt és igyekszem nem ítélkezni a tette felett. Tudom, tönkretenné a családjukat, ha kiderülne, ám úgy tűnik, ez a két ember nagyon közel áll egymáshoz, szeretik egymást és sikerült megoldaniuk, hogy tiszteletben tartsák egymás családi kötelezettségeit. Elmondanád a véleményedet ezzel a dologgal kapcsolatban és hogy nekem hogyan kellene hozzáállnom? Kedvelem a barátnőm férjét és nem tudom, hogyan viszonyuljak ehhez a helyzethez.

Teljesen megértjük, hogy a kultúrátokban és társadalmatokban viselkedési szabályokat és etikai normákat állítotok fel. Ezzel szemben mi nem ítélkezünk tetteitek felett, ha azokat a tiszta szándék és a szeretet vezérli. Természetesen nem arról beszélünk, amikor pusztán nemi vágyaitoknak engedelmeskedtek. Az őszinte szerelemre gondolunk.

Emlékeztetünk titeket arra, hogy sok szabályotok van, melyről úgy tartjátok, hogy ezek „Isten parancsai”, ám voltaképpen az emberek alkották őket azért, hogy rendet tartsanak. Ebből a célból úgy tüntették fel őket, mintha Istentől származnának. A Föld számos nemzetében a partnerkapcsolatok egyáltalán nem monogámok és az ott élők nem érzik úgy, hogy megsértenének bármiféle isteni törvényt. Ha azonban ti ezt tennétek, akkor vallási vezetőitek nyomban bűnösnek kiáltanának ki titeket. Ezek alapján elgondolkodtató, hogy a Parancsolatok vajon pontosak és Istentől származók-e.

Szerintetek elfogadható erkölcsileg, ha partneretek halála után új társat kerestek magatoknak? Társadalmatokban ez nemcsak hogy elfogadott, hanem ezt tekintitek normálisnak. Vannak azonban olyan kultúrák, melyekben ez az erkölcs és az isteni törvények ellen elkövetett szörnyű véteknek minősül. Kinek van igaza?

Válaszunk tehát az, hogy az isteni „szabálygyűjtemény” sokkal összetettebb, mint gondoljátok. Az emberek nagyon eltérően vélekednek a szerelemről. Mindenki előtt ismert, hogy az ember egyszerre több partnerrel élhet szerelmi kapcsolatban, ám a ti kultúrátok ezt nem tekinti elfogadhatónak. És még nem is szóltunk a karmáról: hatalmas szerelmi karmákat visztek át egyik életetekből a másikba. Ezzel kapcsolatban is több kérdés érkezett hozzánk:

„Mi a teendő, ha az ember boldog párkapcsolatban él valakivel, ám felbukkan az életében az egyik előző életbeli lelki társa? Hagyja figyelmen kívül, vagy tartson inkább vele?” Valóban azt gondoljátok, hogy képesek vagytok megérteni a szerelem összetettségét és kategorizálni, hogy kultúrátok szabályai közé illesszétek?

Válaszunk tehát az, hogy a kérdésről magatoknak kell dönteni saját istenségetek segítségével, az isteni szabálygyűjtemény által, amit minden egyes ember magában hordoz. Ha spirituális szabályokat és esküket szeretnél magad elé állítani, akkor tedd azt. Így tudod, hogy mi az, ami számodra elfogadható. Minden kérdésben kérjétek ki Felsőbb Énetek és a bennetek lakozó isteni minőség tanácsát. Ez az erkölcsi iránytűtök, az „etikai kódex”, amely az igazságot tartalmazza. Ha ezt teszitek, akkor a dolgok, melyek gondolkozásra késztetnek titeket, sokkal világosabbá válnak. Ennek következtében megváltozhat viselkedésetek.

Tudom, hogy gyakorlati (pozitív és egyértelmű) választ szerettél volna hallani tőlünk és ez nem az. Azzal is tisztában vagyok, hogy lesznek olyanok, akik ezeket a sorokat olvasva azt mondják majd: „Nahát! Hallottad… azok a New Age-es lemúriaiak azt tehetnek, amit akarnak. Miféle spiritualitás ez?” A rövid válaszunk az, hogy a spiritualitás minden egyes ember kezébe helyezi a döntést arról, mi az erkölcsös és mi a tisztességes. Milyen egyszerű lenne, ha létezne egyértelmű igen vagy nem. Akkor nem kellene vállalnotok a felelősséget azért, hogy Isten gyermekei vagytok, akik isteni bölcsességgel rendelkeznek.