A misztikus tanítások arra ösztönöznek, hogy mondjunk le az anyagi (és spirituális!) vágyakról, mert elménk a vágyak miatt nem képes megpihenni és így valódi énünk sem sugározhat át rajtunk. Te most azt tanítod, hogy társteremtéssel teremtsünk meg életünkben mindent, amit akarunk. Vajon nem fogja ez felszítani elménkben a vágyakat? Nem visz ez még messzebbre belső centrumunktól? Ha valaki mohó vágyból megteremt magának egy szép nagy autót, akkor vágya ugyan kielégül, mégis tovább nő. Hogyan szolgálja ez az ő spirituális fejlődését? És egyáltalán: mi az összefüggés az anyagi bőség és a boldogság között? Véleményem szerint boldogságunkat vagy boldogtalanságunkat az határozza meg, hogy milyen erősen függünk anyagi vágyainktól.

Ezek a te saját gondolataid voltak, melyek segítségével a társteremtést egy nagy autó és más anyagi javak megszerzéseként értelmezted. Kryon tanításai mindig is másról szóltak. A felemelkedett Emberek spirituális egyensúlyt teremtenek. Amit ők életükben folyamatosan újrateremtenek, az Isten szeretete. A társteremtés céljait sok alkalommal felsoroltuk és ebben soha nem szerepeltek anyagi javak. Ezek mind a békével, egészséggel, bölcsességgel, boldogsággal, hosszú élettel és olyan tárgyak megszerzésével kapcsolatosak, melyek az adott kultúrában való kényelmes élethez szükségesek. A társteremtés erejében azok részesülhetnek, akik a szellemi úton járva elég bölcsességgel rendelkeznek ahhoz, hogy tudják, mit kérnek. Ez nem az autók gyűjtésére szolgáló felhívás!

Ha azért kell dolgoznod, hogy gyermekeidnek enni adhass, akkor munkád megfelel a társteremtés által igényelt spirituális tisztességnek. Itt nem az anyagiak utáni vágyódásról van szó. Akkor sem a mohóság vezérel, ha a társteremtés révén a családoddal vagy a társaddal való kapcsolatodat szeretnéd békéssé és harmonikussá varázsolni. Ideje használni józan eszeteket. Isten nem kívánja tőletek, hogy szegényen vagy gondok között éljetek, mert ez nem illik Isten teremtményeinek nagyszerűségéhez és ahhoz a munkához sem, melynek elvégezését e bolygón vállaltad. Az, hogy valakinek nincs mit ennie, nincs hol laknia, vagy hogy a mindennapi túlélésére kell küzdenie, senkit nem visz sehová. Soha, egyik mester se kívánta ezt neked.

A bőséget, mint „ellátást” fogalmaztuk meg. Még arról is olvashattatok, hogyan volt ez a zsidók sivatagi vándorlása során. Napról-napra táplálta őket az Isten éveken keresztül. Ha figyelembe veszed, milyen hatalmas raktárból érkezett, amit kaptak, akkor a pusztában vándorló zsidókat minden elképzelhető mértéken felül gazdagnak tekintheted! Mint ahogy azok vagytok mindannyian, ahogy a „most-ban” látunk benneteket. Isten raktára, a családotok jelenti tehát bőségeteket. Soha nem ösztönöztük bennetek az anyagi tárgyak után vágyódást és azt, hogy ezeket a társteremtés révén próbáljátok megszerezni. Használd megkülönböztető képességedet és spirituális bölcsességedet, mikor újra a Kryon üzenetek olvasásába kezdesz. Ez sokkal jobban szolgál majd téged... és a körülötted lévőket is.