Kedves Kryon!

Az emberiség történelmében, legalábbis a nyugati világban, nagyon kevés olyan nagyszerű író van mint Shakespeare. Az ő neve úgy hangzik, mint valami megvilágosodott isten-szerű teremtésé. Mégis Shakespeare neve és személyisége – számos értelmes olvasó és híres zseni véleménye szerint – világosan úgy jelenik meg, mint egy fedőnév az író, Christopher Marlowe számára.

Azt állítani, hogy ő csak valami „névtelen mester” volt, nem felel meg a helyzetnek. Minél többet tudok róla, ez a „csendes összeesküvés annál inkább politikailag motiváltnak tűnik, persze igen nevetségesen is hangzik az egész. Te biztosan meg tudod adni a legegyszerűbb választ a számunkra, vagy arra vársz, hogy előbb megvívjuk a piszkos „intellektuális” csatáinkat, amíg az igazság végül kiderül?

Tulajdonléppen mi is a te kérdésed? Hogy ki volt Shakespeare? A válasz nem titok, de akármit is mondunk, azt tüzes vitákat fog kiváltani az intellektuális gondolkodók körében. De az a tény, hogy vita tárgya lesz, még sem akadályozhat meg abban, hogy megválaszoljam kérdésed.

Először is igen, te Christopher Marlowe-ról beszélsz. Ő vette magára a Shakespeare nevet, miután megrendezte saját halálát. Másodszor is, Christopher Marlowe egy megvilágosodott mester volt, aki egy különleges tulajdonsággal jött a Földre, ami a te számodra is egyértelmű kell hogy legyen. Az ő tehetsége nem az emberek gyógyításában vagy a tömegek irányításában rejlett, sőt nem is abban, hogy mártírként haljon meg. Valójában ő egy harcos volt, de pontosan ez volt ami tehetséget adott neki, mert az ő adottsága az emberek közti konfliktusok megírásában rejlett. Ahogyan más mesterek a művészetre vagy zenére specializálódtak, Marlowe is azt tette, amit neki tennie kellett. Te biztosan még mindig olvasod és mélyen tanulmányozod írásait, igaz? Függetlenül a névtől az igaz mester tulajdonságai a következők... adni a földnek valami nagyszerűt, ami örökké tart.

És végül... „névtelen mester”? Ugyan már! Ő Shakespeare volt... nagyon is híres (Kryon mosolyog). Természetesen lesznek olyanok, akik nem fogják elhinni ezt, de ez nem fontos. Csak élvezd az alkotásokat, és nyugodtan mosolyogj a körülményeken! Emlékezz, ez Marlowe választása volt! Ő nem érezte kevesebbnek magát ettől. Shakespeare lett, szabad akaratából.