Alcím:

Az emberiség újrakalibrálása 2013 után

ELŐSZÓ

Írta: Lee Carroll

Szeretettel köszöntelek itt, a 13. Kryon könyv elején. Lee Carroll vagyok, Kryon eredeti közvetítője. Most, ahogy e sorokat írom, már 24. éve képviselem ezt a nagyszerű angyali energiát.

Rendszerint a könyveim bevezetőjében mesélek Kryonról, és itt számolok be néhány olyan személyes megtapasztalásról, amely az előző könyv megírása óta történt velem. A bevezetőben szoktam fejtegetni azt is, hogy milyen furcsának és különösnek is tűnik a közvetítés maga mindazok számára, akik esetleg először vesznek a kezükbe Kryon könyvet.

Ennyi idő után a szívem mélyén még mindig mérnökember vagyok, a valóságban remete, és mondhatni egészen normális fickónak érzem magam (bár ezzel a családom néhány tagja vitatkozna). Ám azzal is tisztában vagyok, hogy mindez milyennek tűnik egy átlagember szemében, akinek a templomban azt tanították, hogy amit én teszek, az valami sátáni dolog (sóhaj). Nos, mivel ez a 13. könyv, egy kicsit baljósnak is kell lennie, nemde? Ha viszont te is hasonlókat gondolsz, tedd félre ezt a könyvet, nem neked íródott!

Tudom, hogy a „Kryon közösség” tagjainak száma ugrásszerűen megnőtt az elmúlt években, és a kryonisták azok, akik ezt a könyvet a kezükbe veszik - ők pedig ugyanolyan fura emberek, mint jómagam. Így hát ellenállhatatlan késztetést éreztem arra, hogy kihagyjam mindazokat a dolgokat, amikről itt a bevezetőben beszélni szoktam, beleértve a magyarázkodást mindennek a furcsaságával kapcsolatban – ezeket megtalálod az előző kötetekben. Sokkal felemelőbb információkat szeretnék inkább átadni a bolygónk mostani időszakával, az általunk érezhető energiákkal és az előttünk álló hihetetlen változásokkal kapcsolatban. „Micsoda? Lee, nem számolsz be azokról a különös dolgokról, amelyek az idő alatt történtek veled, amíg beutaztad a Föld egzotikus helyeit?"  Rendben, lehet, hogy mesélek, de csakis a könyvben említett témákhoz kapcsolódó történeteket, miközben végignézzük, hogy mi is történik valójában a Földdel.

Az eltitkolt prófécia

Az Egyesült Államokban, Kaliforniában születtem, és életem első 40 valahány évében semmi érdeklődést nem mutattam az ezoterikus, New Age-es vagy bennszülöttektől származó információk iránt. A lakosság döntő hányadához hasonlóan teljesen lefoglalt a saját kultúrám, és alig szenteltem figyelmet az érdeklődési körömön kívül eső vallásos szimbólumoknak. Persze, mit sem számított, hogy keresztény vagy zsidó vagyok, hiszen valamelyik Szentírásból mindannyian megkapjuk a jövőre vonatkozó információkat. Még ha évente egyszer jársz is csak templomba vagy zsinagógába, akkor is tisztában vagy a lényeggel: a bolygóra vonatkozó jövendölések elmondták, hogy mi történik az ezredfordulón, és hogy miképpen zajlik az Idők Vége.

Már korai éveimből emlékszem arra, amikor evangelisták jöttek a városba, és arról meséltek, hogy a Közel-Kelet lesz majd minden horrorisztikus történés bölcsője. Beszéltek a mennybemenetelről, és könyveket mutattak a „hátramaradásról”. Bibliamagyarázók újabb és újabb könyvei jelentek meg, és mindenki egyetértett abban, hogy egy jelentős történésnek leszünk tanúi, ahogy a 2000-es évhez közeledünk – valami nagyszabású és szörnyűséges dolog fog történni (vagy valami jó, ha mi is kiválasztottak vagyunk). Az igazán ijesztő az volt, hogy az évek múlásával a hírekben látottak és hallottak megerősíteni látszottak ezeket a jóslatokat.

A Közel-Kelet pontosan követte az evangélisták által felvázolt forgatókönyvet (ijesztő). Ott volt még Nostradamus, a botcsinálta asztrológus, aki négysoros jövendöléseket írt a jövőre vonatkozóan, ám olyan rejtélyesen, hogy senki ne értse miről is van szó. Írásai, amiket az évek során számos tudós próbált megfejteni, egybecsengtek az evangelisták prédikációival. Nos, ez volt aztán igazán rémisztő! Én ebben nőttem fel.

Akkoriban mindannyian hallottuk ezeket a végítéletről szóló jóslatokat – már jóval azelőtt, mielőtt History Channel tévései arra tették fel az életüket, hogy kereskedelmi okokból rémisztgessék az embereket. (A „history”, vagyis történelem név csak átverés, így akarják elhitetni, hogy szakértők a jövőre vonatkozóan, holott ez nem igaz. Egyetlen dologhoz értenek, és az a... múlt!) Az uralkodó végítélet és világvége elképzelések megjelentek minden könyvesboltban, néha feltűntek a televízióban, majd később az Interneten is.

Erről szólt tehát a modern kori próféciánk, és sokan azok közül, akik most ezt a könyvet olvassák, ezt a próféciát hallgatták egész életükben. Nem volt semmi olyasmi, ami szembehelyezkedett volna ezzel, és elmondta volna, hogy mi is történik valójában. Sőt, még a New Age követői közül is sokan elhitték ezt a „végítélet maszlagot”.

A 80-as években egy híres közvetítő a Washingtonbeli Yelmből azt hirdette az embereknek, hogy készüljenek fel a közelgő millenniumra, és építsenek földalatti óvóhelyeket a házuk pincéjében (természetesen nagy költségekbe verve magukat). Levegőszűrőket kellett beépíteni (a szellőztetés miatt), és legalább egy évre elegendő konzervet felhalmozni. Azt mondta, hogy a házuk alatt – minimum 2 méterrel a földfelszíntől – hozzanak létre egy biztonságos helyet, ahol nem éri őket a sugárzás. Most lehet, hogy a szemedet az égre emelve azt kérded: „Ugyan ki építene ilyet?” A válasz az, hogy igen sokan megtették. Yelmben máig árulnak olyan ingatlanokat, amelyek a hirdetés szerint rendelkeznek földalatti bunkerrel. Nyugodtan nézz utána. (Némely esetben az óvóhely megépítése belekerült vagy 200 ezer dollárba (50 millió forint)). A félelem sokba kerül.

Egy másik népszerű New Age-es szerző arra biztatta a követőit, hogy vonuljanak el a hegyekbe (sokan meg is tették), megint másik pedig azt állította, hogy a Föld fejre fog állni. A tanács, amit arra vonatkozóan adott, hogy hogyan lehet megmenekülni ettől a fejreállástól, mindig mulattatott, mert egy fizikai pólusváltástól nincs, ami megmentsen. Ebben az esetben mindannyian kirepülnénk az űrbe az óceánokkal és a levegővel egyetemben – de szerencsére a tudományt sosem vonják bele ezekbe a félelemkeltő jövendölésekbe. Minden ilyen prófécia a millennium végítélet-energiája és a 2000-es év köré csoportosult.

Zecharia Sitchin az általa 10 000 évesre becsült sumér kultúra önjelölt történésze volt. Egyike volt azon keveseknek, akik a 80-as években valóban el tudták olvasni a sumér szövegeket. A tőle származó információk egy Nibirunak nevezett titokzatos bolygóról szóltak (a tizenkettedik bolygóról), amely kicsit elnyújtott elliptikus pályájáról 2003-ban belép a naprendszerünkbe, és a Földnek ütközik. Ez nem történt meg (ha jól emlékszem), ezért a próféciát átdatálták 2012-re. Persze, ha jól emlékszem, akkor sem történt semmi ilyesmi. A CNN a 2012. december 21-i napforduló idején foglalkozott Sitchin jövendölésével (bár ők sem hitték, hogy bármi is fog történni). Sitchin ugyan 2010-ben elhunyt, mégis nagy befolyást gyakorolt néhány ismert sci-fi film, többek között a 2011-ben bemutatott „Cowboyok és Idegenek” forgató-könyvére, amelyben a Sitchin által említett aranybányász-idegenek szerepeltek.

Figyeljük meg a hasonlóságokat! Nem számít, hogy melyik spirituális rendszerhez tartozol, mindegyiknek megvolt a maga üzenete az eljövendő ítéletnapról, és ezek mind a millenniumot megelőző, illetve az azt követő éveket helyezték a középpontjukba. A mondanivalójuk javarészt megegyezett: esélytelenek vagyunk. Ez a téma mindenütt jelen volt, szinte minden spirituális forrásból ezt lehetett hallani. Természetesen Hollywood sem tudott csendben ülni, így hát a maja kalendárium hosszú számításának a vége előtt két évvel készített egy katasztrófafilmet „2012” címmel. Elég komikusra sikerült (ahogy én láttam).

Most itt ülök 2013 végén (ezt a 13. könyvet írom), és nem köszöntött be a világvége (ha jól emlékszem). Azért hajtogatom ezt, mert folyamatosan azt hallom, hogy lassan elérem azt a kort, amikor már nem fogok túl sok mindenre emlékezni.

Az állandó várakozás – Ez nem fog elmúlni

Most már jóval túlhaladtuk a 2012-es határidőt, ám a régi jövendölések nem halványulnak. A nagyszerű mennybemenetelt hirdető regényből, a „Otthagyottak”-ból filmet készítettek, holott a meghirdetett mennybemenetel időpontja már régen elmúlt. Az „Életben maradtak” című televíziós sorozat olyan emberekről szól, akik a világvégére készülnek. Biztosan senki sem szólt nekik, hogy a világvége elmaradt. Az igazság az, hogy a filmek és tv-sorozatok átfutási ideje 6-7 év, így bár már a „végítélet napja” után vagyunk, mégis továbbra is megjelennek ezek az elképzelések a filmvásznon és a tv-képernyőkön.

A félelem jól eladható, mindegy, hogy mik a tények, úgyhogy annak ellenére, hogy minden meghirdetett ítéletnapon túl vagyunk, és az összes szent szövegben említett mennybemenetelhez kijelölt dátum elmúlt, azok, akik szeretnek rettegni, még mindig szívesen adnak pénzt ezekért az értelmetlen alkotásokért. Isten hozott Hollywoodban!

Azt hiszem a kedvenc mennybemenetelt hirdető könyvem – az elmúlt 10 évben íródottak közül – a végítéletről szóló keresztény írásokra válaszul született meg. Az „Otthagyottak” egy izgalmas regény-sorozat volt azokról, akik a mennybemenetel után hátramaradtak. A könyvek társszerzője a városunkból származó fundamentalista baptista tiszteletes, Tim Lahaye volt. Kisfiú koromban néhányszor találkoztam vele (kedves fickó). Ám a szerintem legjobban sikerült könyv egy másik keresztény tiszteletes, Ted Noel tollából származik, és az „Itt akarok maradni!” címet viseli. Ebben a szerző rámutat azokra a megtévesztő csavarokra, amelyekkel Tim élt, hogy a könyvét elég sikeressé és akciódússá tegye ahhoz, hogy filmet készítsenek belőle. Jól hallom? Azt mondod, Lee, hogy nincs egyetértés a keresztény nézetek között?” Pontosan ezt állítom. Hát nem bámulatos?

Szóval nem szabadulunk. Az emberiség egy teljes generációja hiszi még most is, hogy közel a vég – ahogy ezt hitték akkor is, amikor én kisgyerek voltam. Folyamatosan aggódtunk, hogy nem leszünk készen a nagy napra – igazság szerint máig ezt hallom a templomi prédikációkban. Úgyhogy azt hiszem, „a világvége mindig közeleg”, és mindig lesz az embereknek egy csoportja, akik folyamatos félelemben élik le az életüket valami olyasmitől, ami újra és újra tévedésnek bizonyul. A világvége időpontját újra és újra módosítják, és az emberek rohannak, hogy lépést tartsanak a végítéletről szóló hírekkel. Csüggnek azok szavain, akik egy szerető Istenről prédikálnak nekik, aki szörnyűséges tűzben pusztítja el őket, hacsak nem teszik azt, amit az „Isten által erre felhatalmazottak” (gyakran nevetséges süveget és ruházatot viselve) mondanak. (Hé, én legalább nem hordok fura maskarát közvetítés közben!)

Épp egy moszkvai színpadon álltam 2012 májusában, azon a napon, amikor a híres angol evangelista, Harold Camping be jelentette, hogy jön a világvége. Még Moszkvában is hallottak o bejelentésről, de (ha jól emlékszem) semmi sem történt. Mivel a várt világvége nem következett be, Camping a dátumot október 21-re módosította. Valószínűleg nem sült le eléggé a bőr a képéről az első felsülése miatt. Természetesen ekkor sem történt semmi.

Újabb felsülés, de nem hallottam, hogy bárki is számon kért volna rajta bármit...

Ez így fog folytatódni, míg végül az új generáció már nem dől be ezeknek a jövendöléseknek. Persze, más kultúrákban mindig lesznek olyan kitartó emberek, akiknek szükségük lesz erre a hitre ahhoz, hogy bűnösnek érezhessék magukat azért, hogy élnek, és akiknek kell a szenvedés és aggodalom ahhoz, hogy spirituálisnak képzeljék magukat. Számomra érthetetlen, hogy a diktátoroktól és önkényuralmi kormányzatoktól megszabadított emberek miért várják ennyire, hogy végül ugyanolyan helyzetbe kerüljenek. Ahogy járom a világot, érdekes megfigyelni, hogy vannak kultúrák, amelyek „tisztában vannak a valósággal” és olyanok is, ahol az emberek szinte bármit elhisznek bárkinek.

A rejtőzködő prófécia

Mi lenne, ha azt mondanám, hogy létezik egy prófécia, amelyet világszerte sok, egymásról nem is tudó ember ismer, és hogy ez a jövendölés régebbi, mint azok, amelyeknek a bűvkörében felnőttél? Ez a prófécia több ezer éves, sokkal régebbi, mint a kereszténység vagy a bolygó más szent iratai. Érdekel a dolog? Én kíváncsi voltam rá!

Ez a prófécia valódi – ez lesz a könyvünk témája. „Mindig is hozzáférhető volt”, ám mégsem fejtett ki akkora hatást, mint napjaink világvége-jövendölései. Talán azért nem került annyira előtérbe, mert az egyensúly és a változás pozitív lehetőségeiről beszélt. Hihetetlen, de a bolygó valamennyi bennszülött törzse mindvégig ismerte ezt jövendölést. De, persze, ők nem készítenek filmeket.

Gregg Braden igen jó barátom, és napjaink egyik legnagyszerűbb szónoka és tanítója. Tudós (ezt papírokkal tudja igazolni), aki a munkásságának az első részében rakétákat tervezett. Később nagy létszámú technikai csoportokat vezetett a Cisco Systems-nél. Mindezt azért mondom el, hogy rálátásod legyen a hátterére. Amikor Gregg elkezdte az Ősök tudását tanulmányozni, megváltozott a gondolkodásmódja, és a tudományos vizsgálódásai elvezették ahhoz a témához, amivel itt most mi is foglalkozunk. Rájött, hogy létezik egy sokkal nagyobb igazság, amiről az Ősök már évezredek óta beszélnek.

Gregg számos ősi írásról is szót ejt az előadásaiban. Személyesen vezet túrákat Tibetbe és Peruba (olyan helyekre, amelyek nagy szerepet játszanak az energetikai elmozdulásban), valamint könyveket ír tudományos és történelmi felfedezéseiről. Úgy tűnik, hogy az emberiség történelmében számos „döntési pont” lehetett jelen, ahol az addigi kultúránkat és a rendelkezésünkre álló információkat teljesen elveszítettük. Lehetséges, hogy a civilizáció maga is többször elölről kezdődött. Emellett, Gregg állítása szerint, az a tendencia, hogy az emberiség az idők során hullámokban tudatosodik – ezek a hullámok pedig kiszámíthatóak, előre megjósolhatok. Gregg számos könyve közül az egyik, a „Fraktális idő” (2009) tudományos szempontból közelíti meg a felfedezéseit. Az Ősök információit alapul véve a fraktálok új „törvényszerűségeit” rávetíti az „ősi időhullámokra”. Felveti a lehetőségét annak, hogy az öregedésüktől kezdve a kapcsolati mintáinkon át a nemzetek közti háborúkig minden egyszerűen a múltunk visszatérő hulláma. A hullámok önmaguk megsokszorozott formájában térnek vissza. Mit szólsz ehhez? Lehetséges, hogy az időnek és a tudatosságnak is körkörös a rendszere? Valóban létezhet ez? És vajon ez valami új keletű dolog?

Beszéljünk a majákról

A11. Kryon könyvben meséltem arról a rövid időszakról, amit az ősi maja Xochicalco régészeti feltárásán töltöttem Mexico City határában. 2007-ben találkoztam egy mérnökkel, aki rekonstruálta azokat a körülményeket, amelyek lehetővé tették a maják számára, hogy az eget kémleljék, és megalkossák híres-neves kalendáriumukat. Jorge Biaz több száz órát töltött a maják saját, földalatti obszervatóriumainak sötétjében. A barlangban az egyetlen fényforrás a nap, illetve a hold kevéske fénye volt, amely egy hosszú, függőleges aknán keresztül szűrődött le a felszínről. A maják által az akna oldalába tervezett kis lyukakon keresztülhatoló fény végül éles képet hozott létre a padlón elhelyezett lapon, amelyet elemezni lehetett. Mérnöki múltjával a háta mögött Jorge arra kereste a választ, hogy a maják mit is láthattak valójában a múltban, és miképpen értelmezhették azt. Xochicalco kurátorai maguk adták a kulcsot Jorge kezébe.

Jorge (egy jelenleg csak spanyol nyelven elérhető) könyvet irt „2012. titka, A mozgás életenergiája” címmel. A könyvében a munkájáról ír, a maja romok között eltöltött időszakról, valamint arról, hogy láthatta, amit a maják valaha láttak. Bár ez csupán egy aprócska mérés, de elmondta, hogy a maják módszerét használva képes volt meglátni a Föld tengelyingadozását, ahogy azt a maják is tették. A csillagászat ezt az ingadozást a Napéjegyenlőségek precessziójaként ismeri (ez a tavaszpont eltolódása az ekliptikán), és (készen állsz?) a fraktális időhöz kapcsolható. A maja kalendárium lehet tehát a sablon ahhoz, amiről Gregg beszélt.

Mellesleg, csak az ismétlés kedvéért, ismét megemlítem, hogy Xochicalco az a hely, ohol a 11. Kryon könyvben leírt gomb kísérletet megejtettük. A weblapomon, a www.kryon.com/orbs-on még mindig megnézheted a képeket róla. Lehetséges gömböket létrehozni? Mik is ezek a gömbök? A weboldal csupán az első kérdésre ad választ. Képzeld el, hogy milyen lehet ebben a földalatti maja csillagvizsgálóban gömböket létrehozni! Mi megtettük, te pedig megnézheted az ezekről készült nagyon szórakoztató fotókat.

Jorge végül felvitt a maja földalatti obszervatóriumból a fényre, hogy ott újabb leckében részesítsen. Gondosan megmutogatta és elmagyarázta a vésett jeleket egy kisebb maja piramis falán. Az írás ősrégi, ám könnyen olvasható volt (persze, ha tudsz maja szöveget olvasni). A maják fraktális időről szóló magyarázatát rejtette, és az emberi tudatosság potenciáljának ismétlődő mintázatát mutatta be. (Ezt a mintázatot gyakran a pachacuti-nak nevezett időhullámokban ábrázolták – egy 500 évet felölelő szakaszokra osztott idővonallal.) Minden pachacuti-nak egy körülbelül 30 éves kezdete és vége van, és mindegyik hatalmas változást hozott az emberiség számára. Most is pont egy ilyen időszakban vagyunk!

Ha az ember Jorge szemén keresztül és az ő tapasztalatainak birtokában nézi a jeleket, akkor egyértelmű a jelentésük. A piramis falába vésett bordázott jelek a jövő idővonalán azokat a pontokat jelölték, ahol az emberiségnek a rendszer által megjósolt alacsonyabb és magasabb tudatossági szintű körei megjelenhetnek. A maja szimbólumok és jelek fizikai értelemben is igen szemléletesen kígyóztak fel és le, ugyanazt a megjövendölt mintát mutatva, amit a kalendáriumuk is elénk vetít. Le is fényképeztem őket, és a mai napig ez az egyik kedvenc képem, amit évek óta mutogatok a szemináriumaimon. Az ábra nem volt titkos, rejtélyes, sőt komoly tudományos megfejtést sem igényelt. Bárki, aki ismerte a maja írást, el tudta olvasni, hogy mi volt a jóslat. Mellesleg máig vannak maják, akik el tudják olvasni az ősi iratokat, úgyhogy mindig mondom az embereknek: „Ha nem hisztek nekem, kérdezzetek meg egy maját!”

Ez az időhöz kapcsolódó, tudatossági potenciálról szóló információ nem kapcsolódik nyilvánvalóan a jövőnkhöz, hacsak nem állsz a jelek előtt egy archeológussal az oldaladon, aki segít összerakni a mozaik darabjait. Lehetséges, hogy a maják is felfedezték a potenciálok köreit – ugyanazokat, amelyekről Gregg is írt? És ha igen, akkor miért áramlik a tömegkommunikáció minden csatornájából ez a világvége őrület? És miért mondja a History Channel (és sokan mások), hogy a maja naptár véget ért 2012-ben?

A válasz összetett. Az az igazság, hogy a majáknak számos papjuk volt, és nem feltétlenül ők voltak a naptár készítői. Ahogy más kultúrákban, itt is sokrétű volt a személyi, politikai és hatalmi szerkezet. Naivitás lenne részünkről azt gondolni, hogy a maják egyszerű gondolkodású emberek voltak, akik egyetlen elképzeléssel rendelkeztek, és egész történelmek során a törzsi királyaik doktrínáit követték. A filmek mégis ilyernek állítják be őket. Igazság szerint a vezetőik folyamatosan viszálykodtak, ahogyan azt az egyiptomiakról és a rómaiakról is tudjuk. Ez utóbbi két kultúrának abszolutisztikus vezetői voltak teljes hatalommal felruházva, ám ha tanultál történelmet, akkor tudod, hogy állandóan jelen volt az egyet nem értés, gyakoriak voltak a titkolt mesterkedések és a hatalomátvételek. Mindennaposak voltak a merényletek, és folyamatos küzdelem folyt a „trónon lévő kegyeinek elnyeréséért”, a trónra kerülésért, vagy akár az éppen trónon lévővel szembeni túlélésért.

Még a spirituális papok között is versengés folyt. Hát most képzeld el! Spirituális dolgokról folyt a vita? Felháborító! Nos, mindezek eredményeképp a mai tudásunk a majákról számos különböző elképzelés és személyiség egyvelegét takarja, legyen szó akár a kalendáriumról, akár bármi másról. A nem a kalendáriumhoz kapcsolódó információink közül a leghíresebbek a Chilam Balam, vagy más néven Jaguár Pap próféciák. Ezek olyan sötét jövendölések, amelyek elsősorban a Yucatán félszigeten, a kalendáriumtól függetlenül születtek. Valójában számos különböző maja prófécia szólt a világ végéről, attól függően, hogy épp melyik pap prédikált. Kinek volt igaza?

Ha jártál a Maja Riviérán vagy esetleg voltál már maja romoknál, tudhatod, hogy mindenhol van egy tágas udvar. Ezt az udvart szertartások idején használták – nemegyszer igen hát-borzongató rituálékhoz. Gyakran itt fejezték le a legyőzött királyokat és papokat egy győzelmi ünnepség keretében. Játékokat rendeztek, hogy eldőljön, ki marad életben és ki az, akinek meg kell halnia. Ennek a hagyománynak a fényében dőlt el az a kérdés, hogy melyik papé a helyes, „Szellemtől származó üzenet”. A döntés egy most is kedvelt csapatjáték során született meg, amit a különböző maja települések játszottak egy kis labda és egy karika segítségével.

A játékosok csupán a fejüket, a lábaikat, a térdüket és a könyöküket használhatták a játék során, és az a csapat nyert, aki először ütötte át a labdát a karikán. Az a pap, aki a győztes csapatot képviselte, megkapta az általa képviselt spirituális nézetek jóváhagyását, és arra a napra ő nyert. Tulajdonképpen arra használták a játékot, hogy általa a „sors” vagy a „véletlen” döntse el a vitákat – ahogy azt is, hogy ki marad életben a győzelmi szertartásokon. Ezek a játékok elég gyakoriak voltak, ez pedig képet adhat arról, hogy mennyiféle különböző egymással versengő spirituális információ lehetett jelen.

Komoly játék volt ez (életre-halálra), és csupán egy gól (egy labda átütése a karikán) eldönthette a kimenetelét. A játék végén lévő szertartáson azután feláldozták a vesztes csapat „kapitányát”. Azt hiszem a halál megtiszteltetés volt számára (ahogy a legtöbb emberáldozatról ezt tartották), ám kétségeim vannak, hogy a szerencsétlen fickó is így érezte ezt a játék elvesztésének pillanatában, amikor a másik csapat átütötte a labdát a karikán.

Az egész hűhó a maja kalendárium – 2012-ről szóló információi – körül részben ennek a bonyolult körülményrendszernek köszönhető. Itt nem csak egyszerű naptári tartalmakról volt szó, mindez összefüggött a játékokkal, valamint az azon résztvevő papoktól szerzett információkkal, akiknek meg voltak a maguk saját mozgatórugói (és akik megnyertek néhány játékot).

Mellesleg ennek a játéknak egy kissé átalakított vízi változatát lehet látni Xcaret-ben, a mexicói Cancunban (persze, a végén lévő kivégzés nélkül), ahová a turisták szórakozni járnak. Szinte bármelyik maja romnál lehet látni annak a stadionnak a maradványait, ahol a játékok zajlottak. Én elsősorban Mexicóban láttam ilyeneket, Cobában, Xochialcoban és Chicen Itzában.

A maja kalendárium készítői tehát megalkották a naptárat, és a valóban bámulatos az, hogy a 2012-es téli napforduló egy döntési pont a fraktális időben. 2012. volt a Galaktikus Együttállás éve is, a napéjegyenlőségek 26 000 éves precessziójának kezdő és végpontja (ezt már említettük, emlékszel?). Ezt az együttállást a bolygónak a tengelye körüli imbolygása okozza, amelynek 26 000 éves ciklusa akkor kezdődik és végződik, amikor a napunk tökéletesen egy vonalba kerül (innen a Földről nézve) a galaxisunk középpontjával (amennyire ezt mi fel tudjuk ismerni).

Tehát a 2012. december 21 -i napforduló egy fraktális időpillanatot jelképez, más papoktól származó elképzelésekkel egyetemben. A kultúránkban, a History Channelnek köszönhetően, ez az időpont a világvégét is jelentette. A televízió-csatorna tévedhetetlen érzékkel választotta ki azokat a személyeket, akik a leghihetőbb és legmeggyőzőbb, bár nem létező és meg nem történő félelmeket tudták megjeleníteni a képernyőn.

Mellesleg, fog valaha valaki levelet írni ezeknek a fickóknak, és felelősségre vonni őket a gyermekeink ijesztgetéséért? Hány évnyi meg nem valósuló, horrorisztikus eseményől szóló jövendölésre van szükség ahhoz, hogy tiltakozzunk ez ellen a programozás ellen?

A Galaktikus Együttállás

Nem szeretnék itt a szükségesnél többet szónokolni a 2012-es együttállásról, mert könnyen tájékozódhatsz róla az interneten. A csillagászat keretein belül keresgélj ezzel kapcsolatban, ne a New Age-es oldalakon, és kérlek, ne használd a Wikipédiát! Az egy igen elfogult, ál-információs szolgáltatás, amely gyakran téves – a pedagógusok sem használják, és nekünk sem kellene.

A Föld imbolygása befolyásolja, hogy hogyan látjuk az eget. Az Ősök többségének valamiképpen tudomása volt erről, és feljegyezték számunkra, hogy lássuk, hogy tudták. „Mit mondtál, Lee? Az ősök tudtak a Föld imbolygásáról?” Pontosan.

Ezen a ponton szeretnék rámutatni valamire, ami nem sokakban merül fel. Hogyan lehetséges, hogy az Ősök tudtak erről a galaktikus keringésről, mi pedig pár száz éve még azt sem tudtuk, hogy a Föld gömbölyű?! Lehetséges, hogy idő közben elveszett a tudás? Szerintem Gregg Braden kutatásai jó irányba mutatnak, és valóban elveszítettünk egy halom tudást és megfigyelést a múltbeli időhullámok során. Valóban lehetséges, hogy voltak olyan döntési pontok, amelyekről Gregg beszél. A józanésznek nagy hasznát vesszük, amikor látjuk, hogy az Ősök tudtak a galaxisban elfoglalt helyünkről, miközben azok, akik pár száz éve Európából elhajóztak, még attól tartottak, hogy lepotyognak a Föld peremén.

Érdemes megnézni néhány olyan televíziós sorozatot is, amelyek mostanában nagy népszerűségnek örvendenek. Vannak olyan egyetemi történészek, akik felteszik a kérdést, hogy vajon létezett-e egy civilizáció az „ismert civilizáció” előtt. Lehetséges, hogy az európaiak már több száz évvel Kolombusz előtt jól ismerték az amerikai kontinenst? Mostanában napvilágra kerülő, meggyőző bizonyítékok ezt a lehetőséget támasztják alá. Elképzelhető, hogy az európaiak kereskedelmet folytattak az amerikai kontinensen élőkkel, akár olyan fejlett dolgokért is, mint a bányászott réz. Ez megdöbbentő információ, hiszen nem csupán újraírja történelmünket, hanem arra is utalhat, hogy valamiképpen több száz évnyi információt veszítettünk el, amiről fogalmunk sincs. Mélyen el van temetve, ami jelzi, hogy nagyon-nagyon régi dologról beszélünk.

Valóban érdekes megvizsgálni néhány körülményt, amelyek belejátszanak 2012. energiájába. Először is, szeretném, ha egy kicsit foglalkoznánk a csillagászattal. Nem kell belemélyedned, elég, ha itt olvasol róla. A galaxisunk spirális galaxis, és ha láttál már fényképet más spirális galaxisokról (például az Andromédáról), akkor tudod, hogy a több milliárdnyi csillag egy hatalmas, keskeny gyűrűkbe rendeződik a közepe körül (mint egy edény). Tehát, ha felnézünk az égre egy sötét éjszakán, az a „gyűrű” az, ami sávként jelenik meg, és amit mi Tejútnak hívunk. A naprendszerünk ebben a galaktikus gyűrűben van, tehát logikus, hogy a 2012-es Galaktikus Együttállás ennek a gyűrűnek a közepére esik, ahogy azt az égen látjuk. Ahogy a Föld tengelyének ingása közeledik a precesszió kezdő- és végpontjához, az „előrehalad a Tejúton keresztül”. (Mondtam, hogy ne töprengj túl sokat.)

Ez egyszerűen azt jelenti, hogy amikor a Nap a Földről nézve egy vonalba kerül a galaxis középpontjával, akkor pontosan a Tejút sávjának a közepén helyezkedik el. Az együttálláskor tehát ezen a galaktikus gyűrűn nézünk keresztül, pontosan a galaxisunk középpontjába.

A csillagászok gyakran „Sötét Hasadéknak” nevezik a galaxisunknak ezt a gyűrűs szélét. Azért kapta ezt a nevet, mert távcsövön keresztül számos óriási, sötét gázfelhőt látunk az űrben, amelyek eltakarják a többi csillagot. Szabad szemmel nem láthatók túl jól ezek a sötét helyek, hacsak nem teljes sötétségben kémleljük az éjszakai égboltot. Akkor megmutatkoznak, Ezek a sötét helyek a Tejúton akkor láthatók teljesen egyértelműen, amikor tudjuk, hogy pontosan hova nézzünk. Ebben az esetben olyan nyilvánvaló a létük, hogy az Ősök ezeket a sötét helyeket ugyanúgy elnevezték, ahogy a konstellációkat is.

Az Együttállás időzítése

Miközben ez a nagyon lassú együttállás megvalósul, „elvezet” bennünket a Tejút sávjához az égen. 36 évbe telik (körülbelül 3 évtizedbe), hogy az egész Tejúton áthaladjon. 18 évig tart „előrejutnia” a csík közepéig, és 18 évig tart a másik oldalon kijutni belőle. Tehát valójában a Galaktikus Együttállást 18-18 év előzi meg, illetve követi. Az együttállás középpontja maga a 2012-es napforduló volt, majd ezután a bolygónk folytatta imbolygását egy következő 26 000 éves ciklusba. Ez a 36 éves periódus egyben egy energia-összehangolódás is. A bennszülöttek, csakúgy, mint az ezoterikus próféták, elmondták, hogy ez az együttállás az, amikor a lehetséges ÁTMENET megtörténik.

Itt álljunk meg egy pillanatra! Hallottál olyan jövendölést 2012 végével kapcsolatban, amely szerint „3 napos sötétség” következik be? Sokan hallottak erről, ám végül semmi ilyesmi nem történt (ha jól emlékszem). Vagy igen? Számtalan prófécia metaforaként íródott. Nostrodamus művének nagy része ilyen módon íródott, ahogy a Szent Biblia Jelenések Könyvének számos része is. Mi van, ha a „3 napos sötétségről” szóló próféciák valóban megvalósultak? Gondolkozzunk együtt!

Ahogy már említettem, valamivel több mint 30 évig tart, hogy a precesszió lassan áthaladjon a (készen állsz?) Sötét Hasadékon (a csillagászatban használt neve ez). Mi van tehát, ha a három napos sötétség elgondolása tulajdonképpen annak a pontos leírása, amit éppen most tapasztalunk meg – ha a Sötét Hasadékon való áthaladás három évtizedét jelképezi? Nekem tetszik ez az elgondolás, mert megmagyarázza, hogy ez az ijesztő prófécia miért nem úgy történt, ahogy azt olyan sokan várták.

Amikor megértettem mindennek az idővel való kapcsolatát, akkor átnéztem az addigi munkásságomat, valamint azok munkásságát, akikkel együtt dolgoztam: közvetítőkét, szerzőkét, olvasókét és gyógyítókét. Szinte kivétel nélkül mindegyikük valódi megvilágosodáshoz vezető útja az elmúlt 18-22 évben zajlott. Ez volt az imbolygás utolsó, 36 éves szakaszán való áthaladás kezdetének, a nagy átmenetnek az időszaka.

Megvizsgáltam annak a jeleit is, hogy mindez mikor kezdődött. Az 1987-es 11:11 -es Harmonikus Konvergencia volt az átmenet előfutára, mondhatni a hírhozója. 1994-re (a 18 éves periódus kezdetére) már készen voltam az első két Kryon könyvvel. Minden kezdett szépen egybevágni az ősi próféciákkal, és alátámasztotta a fraktális idő elképzelését.

A Szovjetunió szintén az együttállás kezdete előtt szakadt részeire, és megváltoztatta az összes „modern végítéletről” szóló jövendölést. Soha nem gondolkodtál el azon, hogy egy ilyen drámai esemény, mint a szovjetek bukása nem szerepelt Nostradamus jövendöléseiben? A Szent Bibliában található Jelenések Könyve sem említi. Megtörténte mindannyiunkat meglepett (főleg a Pentagont). Lehetséges, hogy az emberi civilizáció paradigmája változott meg? Lehet, hogy elhatároztuk, hogy nem vetünk ismét véget mindennek, hanem most keresztülmegyünk az együttálláson az új energiába?

Vissza a kalendáriumhoz

A maja kalendárium, amely végigkísérte az eddigi életünket véget ért. 2012-ben befejeződött. Egészen egyszerűen véget ért a maja „hosszú számítás”. Ez bonyolult, de most tegyünk úgy, mintha ez egy egyszerű naptár lenne a falon. Az év végén (a mi számításunk 365 napos) a naptár véget ér. Azután mi történik? Egy másik naptárt teszünk a falra, egy újat. A maják is így tettek, csak kicsit ritkábban, és voltak naptáraik a polcon „naptár nyelven”, egészen a 4000. évig. Vagyis sosem az idő „ért véget”, csak az éppen érvényben lévő naptár. Ezzel te is tisztában vagy, igaz? Hiszen itt vagyunk, és 2013-at írunk (csak ellenőrzöm, hogy jól tudom-e). Mellesleg egyszerűen kérdezz meg erről egy maját! Megkönnyebbülten fognak sóhajtani, hogy végre véget ért ez a nekik tulajdonított félelemkeltés.

Ám a maják tisztán látták a mostani ciklus végének a jelentőségét, hiszen ez valami olyannak a befejeződését jelképezte, ami után új kalendáriumra és új számításra van szükség. Emlékszem, hogy mit mutatott Jorge Biaz a kőbe vésett jeleken. Egy óriási kiáradás volt látható (az emberi potenciált jelképezve), amelynek a jelentése: „lehetőség a legmagasabb szintű tudatosságra, amit az emberiség valaha látott” – 2013.

Kedvelem egy másik tudós, Geoff Stray munkásságát is. Geoff körülbelül 25 évvel ezelőtt kezdett kutatásokat 2012-vel kapcsolatban, és eredményeit először egy most már ritkaságnak számító „2012 után” című kiadványban foglalta össze. 2000 szeptemberében megszerkesztette a „2012 – Rémisztő Gnózis” című művét, amellyel az volt a célja, hogy még több információhoz jusson az emberektől a világ minden tájáról. Ez lett 2012-es évről szóló vezető adatbázis az Interneten. Jeff nem feltétlenül olvasna el egy közvetítésről szóló könyvet, hiszen ő kutató, és sokkal jobban hajlik a történelmi pontosság és tények felé, mint a Hatalmas Központi Nap láthatatlan, K betűvel kezdődő, vicces nevű Magnetikus Mesterétől származó írás felé. Ám én szeretnék rámutatni Geoff kijelentésére azzal kapcsolatban, hogy mi fog történni 2012-ben.

Geoff állításai egy tudós nézőpontját képviselik, olyan valakiét, aki valóban jól informált a 2012-vel kapcsolatos történelmi információk tekintetében. A YouTube-on egy interjúban a következőképpen mesélte el az ő nézetét arról, hogy mi fog történni 2012 után: „Megtörténhet az érzékelésünk kiterjedése egy másik síkra... megjelenhet a tudatosság egy új szintje, paradigmaváltás következhet be.”

Szóval még Geoff sem a teljes világvégére készült. Az ő értelmezése szerint valami nagyon másba lépünk át.

Várj csak, van még más is – sok minden más

Most kezd bonyolódni a dolog, gondolatban lapoznom is kell. Ez a könyv mindarról szól, amit eddig említettem. Hatalmas átalakulás zajlik, minden olyasminek az átkalibrálása, amihez ősi lélekként és a Földön munkálkodó Fényharcosokként hozzászoktunk. A 2013-as év egy teljesen új energia kezdetének jelzője, amiről Kryon annyi közvetítést adott, hogy képtelenség lenne mindet beletenni ebbe a könyvbe. Mit tettem tehát, amikor felfedeztem egy jelentős dolgot, ami 2012-ben 6 hónapot vett el az életemből?

Egy másik, nagyon mélyreható Gaia összehangoláson találtam magam, amiről be kell számolnom. Pont, amikor kitaláltam, hogy miről is fog szólni ez a könyv, és készen álltam elkezdeni a könyvírást, valami más történt.

2010 végén szállt le a repülőm Chilében. Egész Santiago pezsgett, és éreztem, hogy valami történik. Amikor beértem a szállodámba és bekapcsoltam a televíziót, a 33 csapdába esett bányász közül az első éppen felért a föld alól. Előtte hetekig egy kis csövön keresztül kaptak enni, és azon át részesítették őket orvosi ellátásban. A képernyő előtt ültem több mint egy napig, annyira lenyűgözött a „33-ak kibontakozó története”. Ez igen jelentős történés volt, de nem mondom el most, hogy Kryon mit mondott róla, mert mindjárt megadom azt a forrást, ahol az egészet a maga teljességében megtalálod. Ott olvashatod azokat a közvetítéseket, amelyeket a 2012-es Kundalini Körutunk során pontosan ezen a helyen kaptunk Chilében. 2010-ben ezt az eseményt több ember kísérte figyelemmel, mint a Holdra szállást.

Akkoriban nem tudtam, csak később kapcsoltam ide mindazt, ami Dél-Afrikában és szerte a világon kezdett történni. Egy teljes évvel később Peruban találkoztam vele először, és újra és újra hallottam róla, amikor a környék bennszülöttjeivel beszélgettem.

A Tollas Kígyó utazása

Amikor Kryon 1998-ban ellátogatott az Egyesült Nemezetekhez, felszólított egy bennszülöttekből álló Öregek Tanácsának a létrehozására. Íme, az akkor elhangzott szavai:

Soha nem volt még ilyen nagyszerű időpillanat arra, hogy létrehozzuk a Bölcsesség Tanácsát; egy, a bolygón élő bennszülött Emberi Lényekből álló, s ebben az épületben ülésező tanácsot. Azt is elmondjuk, hogy az épület tudatossága támogatni fogja ezt. Az emberek tudatossága is támogatni fogja ezt. A bolygó tudatossága is efelé tol benneteket. Ez a következő logikus lépés – és amikor bejelentitek, először a nagy nyilvánosság előtt tegyétek. Ők majd segítenek a többit megvalósítani.”

Kryon az Egyesült Nemzeteknek, 1998.

Az Egyesült Nemzetek nem túl jó az új elképzelések felfogásában, ahogy abban sem, hogy megfogadja őket; és általában politikai szónoklatokat látunk az egybegyűltektől, és csak igen csekély számú tényleges döntést. A legtöbb ember nem érti, hogy az Egyesült Nemzetek 20 000 alkalmazottja ideje nagy részét gyermekek életének megmentésével tölti. Az ő érdemük több millió gyermek megmentése a különböző programjaikon keresztül, amelyek csökkentik a fertőzéseket, valamint tiszta vizet és élelmiszert visznek azokra a területekre, amiket soha nem akarnál még csak meglátogatni sem. Ám politikai szempontból eléggé megrekedtnek tűnnek. Ennek ellenére elmegyek és közvetítek, valahányszor megkérnek rá, mert ez jó energiákkal tölti meg azt a new york-i épületet.

Néhány hónappal később Woody Vaspra, a dél-amerikai Lakota törzs köztiszteletben álló, hawaii-i ősökkel rendelkező vénje elhatározta, hogy elkezd a Kryon által említett célért munkálkodni. Számos másik vént meglátogatott, történetét a „Hazatérés” című 8. Kryon könyvben meséltem el (14. fejezet). A könyv egyik fejezete a Tollas Kígyó Utazása címet viselte. Jobban kellett volna figyelnem, mert a bolygó jövőjére vonatkozó kinyilatkoztatás ott volt a saját könyvemben.

A fejezet a Föld Kundalinijének mozgásáról szólt, a bolygó bennszülöttjeinek elmondására alapulva. Ez tulajdonképpen az energia északról délre történő mozgását jelenti, amely a tudatosság új egyensúlyát biztosítja a Föld számára. A folyamat a 2012-ig tartó 18 évben kezdődött, a nagy átmenet éveiben.

A Sas és a Kondorkeselyű próféciája

Alig pár év volt már csak 2012-ig, amikor egy fura dolog kezdett kibontakozni. A bennszülöttek szerte a bolygón mozgolódni kezdtek. Bár nekünk erről nem nagyon volt tudomásunk, de összehasonlították írásaikat, s vénjeik találkozókat szerveztek. A bennszülöttek törzsei általában nem nagyon keverednek. Megvannak a saját teljesen egyedi hagyományaik, saját viszonyuk a fehérek kultúrájához és a saját hitrendszerük. Azonban akkoriban hirtelen felmerült egy közös nevező – ám erről mélyen hallgattak.

Ráébredtek, hogy a 2012-ről és az azt követő időszakról szóló próféciáik szinte teljesen megegyezőek. Jövendöléseik beszéltek az 500 éves szakaszok ciklusairól (Emlékszel a korábbi maja fejtegetéseimre? Említettem, hogy ezeket a szakaszokat pachacuti-nak nevezték). Ezek a szakaszok 2012-ben lezárulnak, alapvetően ez volt a Sas és Kondorkeselyű próféciája.

A PRÓFÉCIA: ha az emberiség túléli a 2012-es együttállást, akkor elkezdődik a bolygó újra-kiegyensúlyozódása. Az északi félteke, amit a férfias féltekének tekintünk, először kezd el egyensúlyba kerülni a déli, női féltekével. Ennek szimbóluma a Sas és a Kondorkeselyű találkozása. Más pachacuti szakaszokról szóló próféciák az északról érkező hódítók (ez a spanyolokat jelentette) lehetőségéről beszéltek. Igazuk volt.

A próféciák ugyanazokat az információkat tartalmazzák, mint amit Woody Vaspra a Lakotákkal való kapcsolatfelvételét követően elmondott a Kryon könyvemben. A Tollas Kígyó Utazása ennek a próféciának a része volt, ám most újra és újra elmondták, és számos különböző névvel illették. Amikor Peruban voltunk, egy nagy tiszteletnek örvendő, híres sámán elmesélte, hogy az egész terület a „puma ébredését” érzi.

Úgy tűnt, hogy mindenhol zajlanak a történések, bárhová is megyünk, és a tudatos emberek tisztában vannak azzal, hogy az átmenet elkezdődött.

Vissza a bennszülöttekhez

A bolygó törzsei kezdtek kapcsolatba kerülni egymással. Egymástól távoli területek vénjei tanácsokat hoztak létre, ahol megegyeztek abban, hogy találkoznak és megünneplik ezt a nagy átmenetet. Az egyik ilyen tanács, amely 2005-ben kezdett ülésezni Közép-Amerikában, „A Föld gyökerei” nevet kapta. A Hopi, Lakota és más törzsek, akiknek nem tudom a nevét, összegyűltek északról és délről, hogy megünnepeljék a Sas és a Kondorkeselyű próféciáját (www.raicesdelatierra.org).

Don Alejandra, maja vén (A Nagy Öreg Nagyapó) szintén nagy részt vállalt ennek a próféciának a tudatosításában. Az ő szellemi neve Wakatel Utiw (Vándor Farkas). Nagy szerepe volt a „Korok közti Átmenet” című film megalkotásában. Munkája főleg a YouTube-on elérhető, valamint jól dokumentált a weben. Használd a Google-t vagy nézd meg a www.shiftoftheages.com oldalt, hogy lásd milyen kiterjedt a munkássága!

Most, ahogy a könyvnek ezt a részét írom, épp Dél-Amerikában, Kolumbiában vagyok. Itt találkoztam egy férfivel, aki egy másik olyan felébredett csoport tagja, akik ugyanezt fedezték fel. A férfi elmondta, hogy ezek a csoportok szintén szerveznek találkozókat Európában. A találkozók máig zajlanak, beszélgetéseik mind e körül a nagy igazság körül forognak, amiről azelőtt nem is hallottam. Képzeld csak el, hogy a legnagyszerűbb prófécia, az, amelyre már Kryon is utalt, eddig nem került nyilvánosságra! Annyira el voltunk foglalva a nyugati gondolkodásmódunkkal, a nyugati jövendöléseinkkel, hogy észre sem vettük a létét. Ráadásul ez a nagyszerű prófécia egy pozitív hatású, bámulatos elmozdulásról szólt. Nem a világvégét jövendölte meg, így esélye sem volt a média berkeiben, de most ez megváltozik. Ezeken a lapokon erről a próféciáról fogsz olvasni.

Vissza a próféciához

Szeretném, ha meglátnád, megértenéd a jelentőségét ennek a próféciának. Kryon és a többiek ezért vannak itt. A próféciát remekül összefoglalja az az üzenet, amit Kryon 1989-ben adott át, és amit az 1. Kryon könyvben, „Az utolsó idők” címűben olvashatsz. Kryon azzal kezdte azt a könyvet, hogy elmondta, nem lesz világvége az ezredfordulón. Elmondta, hogy a Szentírás jelezte világháború nem fog bekövetkezni. Elmondta, hogy magának az emberiségnek az energiája fog megváltozni. Elmondta, hogy el fognak mozdulni a mágneses mezők (ez meg is történt). Elmondta, hogy az időjárás meg fog változni (ez is így történt). Információi egy nagyszabású megértéshez vezetnek el: elkezdődik a teljes átkalibrálása mindannak, amit valaha ismertünk. Mindennek.

A prófécia a továbbiakban leírja, hogy a bolygó bölcsessége átcsoportosul északról délre. Ezen nem egy valódi mozgást kell érteni, inkább egy összehangolódást. Évszázadokon át Tibetet és Indiát tekintették az északi félteke bölcsességi központjának. Gregg Braden is itt végezte kutatásainak a nagy részét, és itt fedezte fel az ősi, eddig még soha nyilvánosságra nem került írásokkal teli könyvtárakat.

Ha megnézed, hogy mi történt ezeken a területeken, láthatod, hogy a régi energia valójában megpróbálta elzárni ezeket az iratokat a nyilvánosság elől. Ez történik, amikor egyensúlytalanság uralkodik és erőteljes a dualitás. A dolgok így működnek, amióta csak írásos történelemmel rendelkezünk. A Dalai Láma tudja, hogy ő soha nem tér haza, de azt is tudja, hogy a következő reinkarnációjának esélye lesz hazatérni. Ő tud az újra-egyensúlyozódásról.

Ez az újra-egyensúlyozódás összehangolja Tibet és India bölcsességét, majd ez lágyan továbbáramlik Bolívia és Peru területére. A Titicaca-tó és a Nap-sziget köré fog összpontosulni. (A Titicaca-tó Bolíviához és Peruhoz is tartozik.) Körbeöleli majd a környező területeket is, mint például a Machu Picchu-t és a délamerikai Andok hegység egyes részeit is. Számos bennszülött a bolygó „Kundalini mozgásának” hívja ezt az összehangolódást.

A Kundalini metafora igen jó, ám sokan szeretik a harmadik dimenzó szabályait alkalmazni ezekre az ezoterikus információkra is. Planetáris csakrákat keresnek, meg akarják tudni, hogy most éppen hol tart a mozgás, és hasonlók. Néhányan még azt is megkérdezték: „Át tud jutni ez a mozgás azon a csatornán, amit Panamában építettünk?” Kryon már többször is közvetített ezzel kapcsolatban, ezek kiadásra is kerültek (erről később bővebben beszélünk). Itt egy energiáról van szó, nem egy hadseregről. Ennek a mozgásnak egyik vonatkozását sem tudod a földfelszínen mérni. Ne egy fizikai síkon megjelenő kígyóra gondolj, ami északról délre haladva csúszik a föld felszínén!

Mások azt kérdezték: „No, és mihez fog kezdeni Tibet a bölcsessége nélkül?” Vicces, hogy hajlamosak vagyunk ennyire a 3D-ben gondolkodni. Tibet nem veszít el semmit, az a bölcsesség, ami eddig oda összpontosult, kiegyensúlyozódni és növekedni fog. Ez az összehangolódás a bolygó teljes átalakulásáról és az összes bölcsesség újra-egyensúlyozódásáról szól. Az a bölcsesség, ami mindig Dél-Amerikában volt, most a maga teljességében felébred, és ezáltal megváltoztatja az egyensúlyt. Érted?

Egy pillanatra felejtsd el az energia fizikailag történő mozgását Tibetből Bolíviába, inkább gondolj egy lábas vízre, ami kezdi megváltoztatni a hőmérsékletét a tűzhelyen! Amikor a hideg víz kezd felmelegedni, vajon a lábasra nézve megkérdeznéd-e: „Hol van most a hőmérséklet? Áthalad a lábas egyik részéből a másikba?” Persze, hogy nem. A víz egészét érinti a változás. Ugyanígy működik ez az újra-kiegyenlítődéssel. A Föld teljes területén hat, és Gaia is érintett benne. Hatást gyakorol a Kristályrácsra és az emberiség teljes tudatosságára. „Felmelegíti a Földet kiegyensúlyozott bölcsességgel.”

A Kundalini a spirális mozgásnak és a nemzésnek a szimbóluma. Csupán egy metafora, amely a bennszülöttektől ered, akik állandóan metaforákkal dolgoznak. Új születési jelöl, és azt a mozgást, amely a születést lehetővé tevő struktúra összehangolódásához kapcsolódik. Ebben az esetben ez az energia megszületése, mind Gaiában, mind az emberiségben, ami még eddig soha nem történt meg.

A Kryon csapat azzal ünnepli ezt a Kundalini újra-egyensúlyozódást, hogy dél-amerikai szent helyekre látogat el. 2012. óta néhány igen fontos kirándulás és hajóút során körbejártuk Patagóniát, vagyis Dél-Amerika déli részét (a Horn-fokot). A 12 napos hajóút során Argentínából, Buenos Airesből indultunk, és a chilei Santiagóba érkeztünk. Majd egy több mint 30 napos, autóval és busszal, hajóval és repülővel megtett út következett. Átkeltünk az Andokon, bejártunk négy országot, meglátogatva a Föld legcsodálatosabb spirituális helyszíneit. Erőteljesen érzékeltük az új energiát. Találkoztunk a kanyonok és hegyek őrzőivel, akik Kryonon keresztül szóltak hozzánk. Ráébredtünk, hogy a plejádi kapcsolódás máig él, és számtalan Kryon közvetítésen keresztül „hallottunk” arról a felébredésről, ami ezen a területen zajlott.

A Titicaca-tónál, a Nap-szigetén üldögéltünk 4.000 méterrel a tengerszint felett, és a tóból és a környező hegyekből áradó hihetetlen nyugalmat élveztük, miközben Kryon a „Sas és a Kondorkeselyű próféciának” a valóságáról közvetített. Éreztem az Ősök suttogását és Gaia lágy szeretetét, amikor az Andok legmagasabb hegyének (Aconcagua) a lábánál egy füves mezőn közvetíteni kezdtem. Ott álltam egy, a Machu Pichura néző, kiugró párkányon, és közvetítettem, ahogy Kryon a Puma felébredéséről beszélt – a peruiak pedig pontosan tudták, hogy miről van szó.

2012-ben a „Kryon Kundalini Körút” során 28 közvetítést kaptunk. Bárhol is jártunk, felvettük az elhangzottakat, akár elemek használatával, akár más módon szerezve meg az ehhez szükséges áramot. A felszerelésünk eközben ki volt téve a pornak, szélnek, víznek és a nap melegének. Hónapokkal később szinte az összes elektronikai kütyünket ki kellett cserélni, köztük a mikrofonokat is. De megérte. A felvételeket azonnal feltettük a Kryon weboldalamra, amint olyan civilizált helyre értünk, ahol volt Internet kapcsolat. Szeretnéd látni az utunkat egy 9 perces ingyenes videón? Látogass el a www.kryon.com/kundolinitour címre!

A chilei sivatagban a buszunk hosszan haladt a földutakon egy bányászvállalattal előre egyeztetett találkozó színhelye felé. Pontosan arra a helyre tartottunk, ahol 2010-ben a 33 bányászt megmentették. A mentőakció az anyai energia dél-amerikai megszületésének alapvető metaforája, és Kryon szerint az ELSŐ TÖMEGES EGYÜTTÉRZÉSRŐL SZÁMOT ADÓ ESEMÉNY, amely hatással volt a bolygóra, és amely az öröm és ünneplés energiáját képviselte a bánat, halál és horror helyett. A mentőakció a Prince-ton Egyetem Globális Tudatossági Projektjének monitorjain is megjelent (http://noosphere.princeton.edu), és a Globális Koherencia Kezdeményezés műholdjai is mérték (www.glcoherence.org/ monitoring-system/obout-system.html). Azok számára, akik esetleg nem tudják, elmondom, hogy ezek ugyanazok a rendszerek, amelyek együttérzésről tanúbizonyságot tevő eseményeket jelentettek 1997-ben Diana hercegnő halálakor, 2001-ben a 9/11-es támadáskor, valamint a 2004-es Indiai-óceánon történt cunami idején. Az itt említett tudományos kutatásokról már az előző könyveimben is említést tettem. Ezek a kutatások igazolták, hogy több millió ember koherens gondolata valóban megmutatkozik a bolygó geomagnatikus méréseiben, és egy „mintázatot” hoz létre azokon a véletlenszerű számgenerátorokon, amelyeket pontosan ezeknek a jelenségeknek a mérésére hoztak létre. Az együttérzés energiája megváltoztatja a bolygót!

Kryon azt mondta, hogy ez volt a Föld jövőbeli működési módjával kapcsolatos átkalibrálás kezdete – vagyis a jövőben az együttérző cselekedetek lesznek a legjelentősebb változások katalizátorai. Azt is elmondta, hogy a bolygó el fog kezdeni reagálni a pozitív dolgokra ugyanúgy, ahogy korábban a katasztrófákkal tette. A chilei bányamentési akció csupán az első volt az ilyen „együttérzést kifejező cselekedetek” közül.

Nem hagyhatjuk figyelmen kívül a 33-as számot sem! A 12. Kryon könyvben egy teljes fejezetet szenteltünk a számok energetikájának és a numerológia tudományának. Az általam használt rendszer az ősi tibeti számrendszer volt, amelyben a 33-as szám az „utolsó, külön jelentéssel bíró mesterszám”. Mesterszámnak azokat a számokat nevezzük, amelyekben két azonos szám áll egymás mellett, mint például a 11, 22, 33, 44 stb. Ám a 44-től 99-ig megjelenő mesterszámoknak nincs hozzárendelt jelentésük ebben az ősi rendszerben. Az Ősök szerint még nem fejlődtünk annyit, hogy azok a számok relevánsak legyenek az energetikánk szempontjából. Tehát a 33 jelentős szám, és ha megfigyeled, hogy mi történt azokban a hetekben, ez nem is meglepő.

Az általam tanulmányozott numerológiai rendszerben a 33-as szám a „Krisztusi Együttérzést” jelöli. Amint azt az előbb említettem, ez a jelenleg létező bármelyik számsorozat legmagasabb szintű energiája. A 33-as szám ismétlődő feltűnésére még a CNN is felfigyelt az események során. Ennek a számnak a tömeges megjelenését a mentés heteiben a média egész egyszerűen „bizarrnak” titulálta. Ugyanez a szám tűnt fel hat héttel a bánya beomlása előtti földrengés időpontjában is (reggel 3:33), amely valószínűleg a bánya meggyengüléséhez vezető esemény volt. A járatok beomlása után 33 napig fúrtak, mire megtalálták a 33 bányászt. Az a mára elhíresült írás, amelyet a 700 méter mélyre leérő fúró a felszínre hozott, 33 karaktert tartalmazott (beleértve a szóközöket is). A mentőakció befejezése után az az ember, aki a bánya végleges lezárását megelőzően utoljára jött fel a föld alól, pontosan 33 perccel éjfél után tette a lábát a felszínre. Több más szinkronicitás is kapcsolódik a 33-as számhoz, egy teljes metafizikai történet vár elmondásra, amelyről mindjárt részletesen olvashatsz.

Olvass hát tovább!

A dilemmám

Elérkeztünk oda, hogy a 2012-es dilemmámról beszéljek neked – egy olyan fejtörést okozó dologról, amelynek a tökéletes megoldását most találtam meg az elmúlt pár hónap során. Mindig is azt tanítottam, hogy a Szellem így működik: az utolsó pillanatban adja a kezünkbe a megoldást.

Több mint egy éven keresztül Kryon csodás információkat adott mindennel kapcsolatban, amiről eddig ezeken az első oldalakon beszámoltam neked. Ha most meglátogatod az ingyenes hanganyagokat tartalmazó weboldalamat, láthatod, hogy mi is volt a dilemmám. Nézd csak meg a [www.kryon.com/freeaudio] oldalon, hogy 2012-ben hány közvetítést kaptam! Az információ mennyisége bámulatos, legalább két teljes könyvet lehetne megtölteni a közvetítésekkel és az arról szóló információval, hogy mi is történik most – és ebbe még nem is számoltam bele a 2013-as közvetítéseket. Ám én csak egy könyvet tudok írni. „Kryon, mit tegyek? Mit hagyjak ki?”

A hanganyagokat tartalmazó oldalaimon két teljes, 2011-el és 2012-vel kapcsolatos téma van jelen, valamint bőséges információ és közvetítés mindkét évről. A két téma: 1. a bolygó energiájának újrakalibrálása az új energiához (Emberi Lényekhez kapcsolódó információ), 2. a Kundalini mozgása, valamint a Sas és a Kondorkeselyű próféciája (Gaiához kapcsolódó információ). Melyiket vegyem bele a 13. Kryon könyvbe? A megoldást 2012-ben kaptam meg.

Szeretnélek megismertetni az első olyan, Kryonhoz kötődő könyvvel, amelyet nem én írtam. „A Gaia hatás – Az együttműködés figyelemre méltó rendszere Gaia és az emberiség között” című könyv szintén 2013-ban jelent meg (Ariane Kiadó). A könyvet az ausztrál szerző és természettudós, Mónika Murányi írta, és remek összefoglalása mindennek, amit Kryon valaha is közvetített Gaiával kapcsolatban. Ennek az összegzésnek a megírására nekem soha nem lett volna időm, ráadásul tartalmaz olyan új közvetítéseket is Kryontól, amelyek soha nem kerültek kiadásra. Olvashatsz benne a Kundalini mozgásáról szóló új információkról, sőt a dél-amerikai Kundalini körút közvetítéseit is megtalálod benne.

A könyv maga bámulatos kutatómunka, amelyhez meg kellett hallgatni az összes elérhető Kryon közvetítést, el kellett olvasni az összes Kryon könyvet, valamint az online fellelhető kérdéseket és válaszokat. Ráadásul a szerzőnő felvetett 30 új kérdést is, amelyeket Kryon megválaszol a könyvében – eddig még soha nem látott válaszokat olvashatsz. A 2012-ből származó audio közvetítések nagy része „Frissített információként” van jelölve (Kryon gyakran több információt közvetít, amikor a hanganyagból átiratok készülnek). Ez tulajdonképpen három olyan könyv közül az első, amelyek három konkrét témával kapcsolatban Kryont tekintik a központi információforrásnak.

Természetesen, amikor engedélyt adtam a hölgynek, hogy Kryon szavait használja a munkájához, én is részt vettem a folyamatban. Teljes mértékben együttműködtem abban, hogy a fontos kérdésekre Kryon közvetítse a válaszokat, tudva, hogy ez a könyv jelenti a megoldást, amire szükségem volt ahhoz, hogy a másik témára, az újrakalibrációra koncentrálhassak. A megoldás alig pár hónapot és néhány e-mail váltást igényelt.

Murányi Mónika új könyve szerintem teljes mértékben választ nyújt arra a talányra, hogy mi is történik a bolygó Kundalinijének mozgása során, egyben teljesen új Kryon anyagokat vonultat fel. A 33 bányász története is megtalálható benne a chilei vendéglátóm, Jorge Biachi tolmácsolásában.

A szerzőnő munkája lehetővé tette számomra, hogy megírjam az újrakalibráció történetét Kryon közvetítésében – amit most a kezedben tartasz. Nos tehát, kedves Olvasó, már két könyv is rendelkezésedre áll 2013-ban, amelyek az évek során átadott Kryon közvetítésekre épülnek. A Gaióról szóló könyv elérhető a Kryon weboldalon, ugyanott, ahol a többi Kryon könyvet is megtalálhatod. És nyugodtan látogass el a szerzőnő weboldalára is: [www.monikamuranyi.com].

 

Kezdődjön a könyv

Ha visszalapozol és vetsz egy pillantást a tartalomjegyzékre, látni fogod, hogy az egész könyvet átszövik az újrakalibrációs információk. Még a bolygón zajló életünk alapvető energetikáját is górcső alá vesszük, miközben ennek a súlyos változásnak a témáját körbejárjuk.

Ezek az információk teljes mértékben eltérnek minden olyan információtól, amelyeket az eddigi Kryon könyvekben olvashattál. Tulajdonképpen felölelnek mindent attól kezdve, hogy miképpen működik a szeretet, hogyan változik a fény és az árnyék, milyen a Szellemmel és Gaiával való kapcsolatunk, hogyan is néz ki a valódi bölcsesség, egészen addig, hogy mit hozhat a jövő, és milyen változások várhatóak a személyes életünkben a következő 18 évben?

Kryon ezért van itt. Most már tudom. Az elmúlt körülbelül 20 évben hihetetlenül régi energetikai jellemzőkön verekedtük át magunkat, amíg eljutottunk erre a pontra. A sötétség nem akarja elveszíteni azt a háborút, amelyben az elmúlt évszázadokban nyerésre állt, és a végsőkig harcolni fog azért, hogy minden a régiben maradjon. Ám az Ősök elmondták, hogy ennek dacára ez az az időpillanat, amikor a fény és az árnyék elkezd egyensúlyba kerülni, és ezzel elindítja azt a folyamatot, amelyről Kryon már több mint 23 éve beszél. A tudatosság nagyon lassú átalakulásának a lehetősége felé közeledünk, amikor minden átkalibrálódik, még a számunkra legszentebb dolgok is. A változás már a nyakunkon van, ám az eddig megharcolt régi csaták sötétsége nélkül.

Kryon megérkezése óta a nehéz energiák különböző jellemzői kényszerítették küzdelemre a Fényharcosokat. Azok, akik a világvége mellett tették le a voksukat, azt mondták, hogy kérdőjelezzünk meg szinte mindent, amit Kryon tanított. 1993-ban nyilvánosan is támadást intézett Kryon ellen egy (készen állsz?) Fényharcos! Még a New Age tábora sem maradt egységes a napvilágra kerülő új, friss információk következtében. Az 1. Kryon könyv azt állította (kicsit átfogalmazva): „Megváltoztattad a jövőt. Az emberiség tudatosságában átalakulás következik be, és a mágneses mező elmozdul (ez meg is történt). A földi béke valódi potenciáljára készültök fel. A múlt összes próféciájában elhangzottakkal ellentétben át fogtok lépni a 2000-es éven, és egy új paradigmát hoztok létre a bolygó számára. Nem lesz Armageddon, és a századok óta híresztelt világvége sem következik be.” Ez több mint 20 évvel ezelőtt hangzott el.

A drámát követelők, akik a New Age-es és az azon kívüli körökben is jelen voltak, nem örültek ennek. Egyszerűen túl sok pénzzel kecsegtetett az, hogy a félelemkeltő dolgokat továbbra is működtessék. Túl sok ember fektetett be a „guruk követésébe”, túl sokan adták át erejüket a spirituális vezetőknek, akik azt mondták: „Ez az egyetlen igazság. Kövess vagy elbuksz, hiszen te nem tudhatod, amit én tudok! Maradj mellettem, és add nekem a vagyonod!” Ám most mindez megváltozik.

Az ősi lelkek már számtalan személyes energetikai változáson mentek keresztül ezen időszak alatt. Megtapasztaltunk olyan háborúkat a Földön, amelyek miatt attól tartottunk, hogy a régi energia áll nyerésre. Olyan szörnyűséges terrortámadásokat éltünk át, amelyek megváltoztatták a légi közlekedés teljes jövőjét. Láttuk, ahogy gyerekeket lőnek le az iskolákban, újságírókat fejeznek le élő televíziós adásban és az utcákon. Lehetséges, hogy ezek a dolgok megváltozzanak? Képes az emberiség valaha is túllépni mindezen?

Nos, készülj fel arra, hogy hasonló dolgok fognak történni, mint 1989-ben, amikor Kryon megérkezett! Az eredeti üzenetét követően 2 év múlva a Szovjetunió összeomlott (1991), ezzel századok próféciáit küldve az idő szemetes kosarába. Kryon sok mindent megjósolt az elmúlt 23 évben. 2008-ban Chilében elmondta a hallgatóságnak, hogy készüljenek fel egy jelentős földmozgásra attól a helytől kicsit délebbre, ahol épp üldögéltek. Minden úgy is történt, ahogy mondta, 2010-ben egy erőteljes, 8.8-as erősségű földrengés rázta meg Chilét, alig egy kicsivel délebbre attól a helytől, ahol Kryon átadta ezt az üzenetet. Kryon megjósolta az iráni felkelés lehetőségét, amely végül egy évvel a szavai nyomtatásba kerülése után el is kezdődött, ám azonnal el is fojtották. Mellesleg Kryon azóta is beszél erről a felkelésről, mondván, hogy „továbbra is ebben rejlik Irán jövőjének potenciálja”.

Most tehát ismét egy útkereszteződésben állunk, ahol Kryon megint lázító New Age-es információkat ad át, miközben sokan csak a negativitást látják. Ám most minden más. 20 évnyi bizonyítékunk van arra, hogy Kryon információi pontosak és igazak, és bár a könyv hihetetlen jóslatokkal van tele a magát kiegyensúlyozó Földdel kapcsolatban, tudjuk, hogy mindez valóra válhat. Most mindez hihetőbb, mert kezdjük látni a változást. Talán most nem lesz dráma és ellenállás azok részéről, akik azt akarják, hogy a dolgok ne változzanak. Talán most csatlakoznak hozzánk, ahelyett, hogy küzdenének ellenünk? Ez az én álmom.

Élvezd hát ezt a könyvet, kedvesem! Kryon egy olyan jövőről beszél nekünk, amelyet még nem látunk, amelyről még nem született jóslat, de a szemeink előtt kezd kibontakozni. Minden egyes közvetítéshez fűzök majd pár szót, amit szeretném, ha hallanál.

Lee Carroll

„Számoljátok meg a diktátorokat a bolygón, kedveseim, és hasonlítsátok össze a számukat a néhány évvel ezelőttivel! Vessetek egy pillantást arra, hogy mi az, amiről bizonyos országok lakói úgy döntöttek, hogy szeretnék vagy nem szeretnék, miután évszázadokig «egyformaságban» éltek! Számold össze az erőfeszítéseket, amelyek országok és gazdaságok egyesítésére irányultak, majd hasonlítsd ezt össze azoknak a kis számával, akik háborút szeretnének, vagy az elválasztottságot és a félelmet akarják továbbra is teremteni! Számold össze a régi energiás vezetőket, akik rettegnek attól, ami most a bolygón történik, és félnek, hogy elveszítik a hatalmukat! Ülj le egy pillanatra és gondolkodj el mindezen! Mert nem számít, hogy mit mondanak neked, kinézhetsz az ablakon, és ott látod a fény születését. Engedd, hogy a valóság felülírja azoknak a szavait, akik szeretnék, hogy kövesd őket a sötétségbe! Hagyd, hogy Isten szeretete megadja neked a korok ítélőképességét, te ősi lélek, hiszen ez a felelősséged és egyben az örökséged a bolygó felébredésének új napjaiban!”

2013. május

Lee Carroll

Ha megvásárolni kívánod, akkor itt kereshetsz rá: Kryon - Fordulópont
2013