Kedves Kryon!

Úgy hallottam, hogy a Biblia első öt könyvének eredeti másolói olyan utasításokat kaptak, hogy pontosan úgy írják le, ahogy azt megkapták, egyáltalán nem volt helye eltérésnek. Azt is hallottam, hogy ez egy rejtett kód miatt történt, amit nemrég fedeztek fel számítógépek segítségével, amikor ezeket megfejtették, abban benne volt az egész emberiség történelme. Ez egy olyan dolog, hogy azt mondod: „Nahát! Isten elképesztő!” De... és itt jön számomra a probléma... ez az első öt könyv beszél pontosan arról az Istenről, akiben én nem óhajtok hinni: megkeményíti a fáraók szívét, Lót feleségét sóbálvánnyá változtatja, stb. Szóval... vajon ez a kód helyes? Ha igen, mire való az a sok borzalmas történet egy nem-istenszerű Istenről? Köszönöm az ebben nyújtott segítségedet és sok szeretet és hála a munkádért, amit az emberiségért végzel.

Isten valóban elképesztő... még kód nélkül is. Ha azonban hitelt szeretnél adni ennek a szinkronicitásnak, emlékezz a következőre: az Ó-Testamentum Istene ugyanaz, mint napjaink Istene. Az eltérés, amit látsz, a Törvény adományozásának idejében, az emberi tudatosság által kiváltott reakció volt. Ahogy az emberiség változott, úgy változtak a tanítások és azok energiái. Ettől van az egésznek olyan látszata, hogy Isten változik, de ez a perspektíva valójában fordított. Az emberek változnak, új elfogultságot és beállítást adva az egyre-inkább-megvilágosult üzeneteknek. A szülők, egy nagyon fiatal, nehéz természetű gyermeket nevelhetnek szilárd, folyamatos fegyelemmel, ugyanezek a szülők egészen másképp bánnak majd vele, ha gyermekük ifjú, megvilágosodott felnőtt lesz – úgy, hogy felkínálják neki a választás lehetőségét és a felelősség adományát. Vajon ki változott? A szülők vagy a gyermek? Amint a Törvény adománya utat engedett a szeretetnek, most pedig a felelősségnek, úgy tűnik, hogy Isten újra megváltozott! De újra csak az emberi lény az, akivel a változás történik.

Ez azonban semmivel nem teszi Istent elbűvölőbbé, mint amilyen éppen most. A bolygótokon az emberi lények arra lettek felkérve, hogy a Föld történelmének ebben az egyedülálló időszakában vegyék magukhoz isteni hatalmukat. Tegyétek le a régi szövegeket és kezdjetek az újak szerint élni, amelyek ott lebegnek, hogy leírjátok őket. Írjátok meg magatoknak az új és elképesztő kódokat. A történelem régi szakaszaiban csodákra lelhettek, de a „most” számára szóló utasításoknak az új energia információs forrásaiból kell származni... azokból, amelyek ott vannak az új tudatosságotok legmélyebb szintjén.