Az eredeti Lemúriai Női Testvériség Lemúria egész területén gyakorolta szövetségét, az elsődleges hegyen csakúgy, mint a többi szigeten és a szárazföldi településeken. Az „Akasha növekedési évszázadain” jóval túl is fennmaradt, folyamatosan terjedt el az egész földön, amíg feledésbe nem merült történelmetek túlélő tulajdonságainak és hódító korszakai kezdetének betudhatóan. Túlélte az eredeti Lemúria „egyedüli önkifejezésének” tulajdonságait, és a föld legtitkosabb társaságai közül néhány ennek köszönheti létét. Az asszonyok, akik a szövetséget először őrizték, átnevezték, sőt meg is tagadták, majd végül maguk a papnők is kihaltak, az Emberiség felborult egyensúlya miatt. Ám az öreg lélek Akashájából sohasem tűnt el. Mint egy régi szerelmes suttogása, arról szólt, hogy újra fel fog bukkanni és lángra fog lobbanni az emberiség iránti együttérzés tüzével.

Lee Carroll

Van egy mondás: Ha nők vezetnék a világot, sohasem küldenék a fiaikat a harcmezőre. Ez az „anyai energiák” meghatározása.
Egy másik mondás szerint: Ha a földön a női és férfi princípium egyensúlyban lenne, akkor az emberek sosem küldenék a harctérre a gyermekeiket.

Kryon