Kedves Kryon!

Kérdésem talán komolytalannak hangzik, de érdekes lehet. Mi az oka annak, hogy a Harry Potter filmeknek és a Gyűrűk Ura trilógiának ilyen óriási volt a visszhangja? Köszönöm válaszod.

Észrevetted? Semmi sem véletlen, ami napjaitokban történik, még a „komolytalan” sem. Mindkét történet a sötétség és a világosság küzdelméről szól. Egy olyan környezetet festenek le, ahol a szereplőknek választani kell a kettő között, ahol a világosság és a sötétség élesen elkülönül egymástól. Az emberiség azon vágyát ábrázolják, mely szeretne egyszerű válaszokat kapni a jóról és a rosszról, ahol pontosan meg lehet húzni a határokat, hogy mi az, ami helyes az emberek együttélése szempontjából. Az emberiség azon vágyát fejezik ki, amely szeretné, ha világosan definiálni lehetne az ellenséget.

Hatásukhoz az is hozzájárul, hogy a szereplők természetfeletti képességekkel rendelkeznek, képesek bánni a láthatatlan energiákkal. A történetek ezzel egy olyan témára irányítják a figyelmet, mellyel korábban nem nagyon foglalkoztatok. Lehetséges, hogy az emberek természetfeletti képességekkel rendelkezhetnek? Létezik sötét erő… még ha csupán más emberek teremtménye is? Amit régebben mitológiának neveztetek, vagy a gonosz szellemeknek tulajdonítottatok, hirtelen előtérbe kerül ezekben az allegorikus történetekben. A természetfeletti képességek természetesek ezekben a történetekben. A történetek szereplői egyszerűen csak használják ezeket az energiákat, ahelyett hogy elmenekülnének előlük és „gonosznak” titulálnák őket. Ezekben a történetekben még a misztikusnak is van jó oldala. Bizony!

Sokan úgy gondolják, hogy ezeknek a történeteknek az új keletű népszerűsége veszélyes… annak a jele, hogy az Emberek elfordultak Istentől. Mások pont ellentétesen vélekednek erről… végre itt az ideje, hogy az emberek foglalkozzanak ezekkel a dolgokkal és annak lássák őket, amik valójában. Ha minden napvilágra kerül – akár az allegóriában –, a jó ítélőképességű ember megérti, hogy ez mind helyénvaló a spirituális növekedés és a megértés szempontjából. Ha felgyullad a fény, a sötét dolgok is láthatóvá válnak. Nincsenek többé rejtélyes, titokban tartott dolgok.

Használd a saját ítélőképességedet a történetek megítéléséhez és értsd meg, hogy az emberi tapasztalatokban gyökereznek, melyek némelyike csupán mese, ám némelyike nem. A kérdés az, hogy mi valóságos és mi nem az. A válaszok talán meglepnek majd benneteket.

Ebben a korszakban hatalmas vágyat éreztek arra, hogy megküzdjetek a láthatatlan hatalmakkal és az emberiség dicsőséges győzelmet arasson felettük, …amit lehetőségként már említettünk nektek. Ez a régi és az új energia közötti küzdelem, ami már megkezdődött.