Kedves Kryon!

Kérdésem a szexuális energiával kapcsolatos. Tudom, hogy ez egy szent energia, de igen nagy kihívás elé néz napjainkban az, aki szent módon szeretné megélni. Egy olyan világban, melyben a legkülönbözőbb módokon manipulálják ezt az energiát – reklámok, pornóipar, hagyományos vallási megközelítés, alternatív meditációs technikák, absztinencia, cölibátus, monogámia, poligámia, stb. – milyen elvet vagy gyakorlatot javasolsz követésre az új korszakban az energia szent módon való használatára, abban az esetben, ha van partnerünk és akkor, ha nincs? És hogyan változnak ezek aszerint, hogy egyedülálló személyről, házaspárról, férfiról vagy nőről van-e szó?

Erre vonatkozó válaszom mindig ugyanaz. Szabadon dönthettek róla, hogyan használjátok ezt az energiát. Mivel a félelmeken alapuló vallási tabuktól kezdve a szent, életet adó szerelemig terjedhet, megértitek már, hogy ez mindig is egy olyan dolog marad, melyen a bolygó energiái lemérhetők?

Melyek az új szabályok? Ugyanazok, mint a régiek: kezeljétek szent energiaként, változzatok és ezzel megváltoztatjátok az energiát magatok körül. (A „Kátrányos gödör” parabola ugyancsak érvényes itt is.) Amikor a többi ember felismeri, mekkora kiteljesedéssel jár az általuk addig csak biológiainak tartott dolog szentként való megélése, akkor ők maguk is dönthetnek ez utóbbi mellett. E folyamat eredményeként pedig bolygószinten megváltozik a tudatosság. Mindig is meglesz ez az egyensúly, hiszen a szexuális energia számtalan más – leckékkel, drámával és zavarral járó – dologhoz is kötődik. De minél többen élik meg pusztán biológiai helyett spirituális módon, annál inkább megváltozik az emberek róla alkotott véleménye.

Bolygótok összes erőteljes energiája egyaránt használható a teremtés és a pusztítás szándékával. Erről szól az emberi lét dualitása, s ebben rejlik a szabad választás lehetősége.